“Sporda Engelleri Kaldırıyoruz” Projesi Çalışmaları Hızla Devam Ediyor

“Sporda Engelleri Kaldırıyoruz" Projesi kapsamında engelli öğrencilere yönelik spor eğitimleri hız kesmeden devam ediyor.

Rehabilitasyon merkezleri, dernekler ve okullarda eğitim gören engelli öğrenciler; özel aracımızla alınarak spor eğitimi için Spor Salonu'na getiriliyor. Burada yetenekleri doğrultusunda farklı spor branşlarına ayrılan engelli öğrenciler deneyimli antrenörler nezaretinde spor çalışmaları yapıyorlar. Daha sonra öğrenciler, tekrar kendileri için özel tasarlanmış olan engelli aracıyla evlerine bırakılıyor.

“Sporda Engelleri Kaldırıyoruz" Proje Sorumlusu Sayın Fatma Karayılan, yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: “Mart ayında başlamış olan Projemizin Sportif Eğitimleri hızla devam ediyor. İkinci Kayıt Dönemi başladı ve kayıtlar Haziran ayına kadar sürecek. Projemiz, engelli arkadaşlarımızı evlerinden ve rehabilite oldukları merkezlerden alarak tesislerimize getiriyoruz. Deneyimli ve konusunda uzman olan antrenörlerimiz arkadaşlarımıza spor yaptırıyor. Özel sporcularımızın faaliyet içinde olmaları ve herkes gibi günlük yaşamda kendilerine yer bulmaları bizleri mutlu ediyor. Çok yetenekli olan sporcularımızın Paralimpik branşlarda Milli takımların ana kaynağını oluşturmasını hedefliyoruz. Spor yapmak isteyen engelli arkadaşlarımızı bize katılmalarını bekliyoruz. "

Kaynak: İHA