Spor Tırı'nın, Yeni Durağı Çanakkale Oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 'Gelin Spor Yapalım Tek Galibi Dostluk Olsun' projesi doğrultusunda illeri dolaşan 'Spor Tırı'nın yeni durağı Çanakkale oldu.

Çanakkale'de spor tırıyla birlikte büyük bir spor coşkusu yaşandı.Spor Genel Müdürlüğü ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) tarafından yönlendirilen projede Türkiye'yi karış karış dolaşan tırlardan Batı Tırı'nın 12. durağı Çanakkale oldu. Çanakkale Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinliklere çok sayıda öğrenci ve çocuk katıldı.

Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Çanakkale Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından organize edilen etkinliğe Çanakkale Vali Yardımcıları Alper Faruk Güngör, Cemal Yıldızer ve Hüseyin Kulözü, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Ali Sürücü, Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nuammer Uslu, Çanakkale Milli Eğitim İl Müdürü Şaban Karataş, Çanakkale İl Sağlık Müdürü Namık Kemal Kubat ve Çanakkale ASKF Başkanı Firuz Erdil katıldı.

Etkinlik alanını ziyaret eden protokol ilk olarak spor tırının içinde bulunan mobil müzeyi gezdi. Anı defterini dolduran protokol üyeleri daha sonra spor yapan çocuklarla buluştu ve birlikte fotoğraf çekildi. Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nuammer Uslu, doğum günü olan Çanakkale Vali Yardımcısı Alper Faruk Güngör'e süpriz yaptı ve tuttuğu takım olan Beşiktaş'ın formasını hediye etti.HEM SPOR YAPIYORLAR, HEM DE ÖĞRENİYORLARÇanakkale Vali Yardımcısı Alper Faruk Güngör, spor tırını şehirlerinde ağırlamaktan dolayı memnun olduklarını belirterek, "Gençlik ve Spor Bakanlığı'nı böylesine güzel bir proje için tebrik ediyorum. Gençlerin spor yapabilmesi ve spor ufkunu açabilmesi için geliştirilmiş güzel bir proje. Çanakkale olarak 2015'e hazırlanıyoruz. Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yılı öncesinde bunun gibi önemli projeleri şehrimizde sık sık düzenlemek istiyoruz." dedi.

Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nuammer Uslu, çok güzel bir etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını belirterek, "Müdürlüğümüz olarak uzun zamandır spor tırımız için hazırlık yapıyorduk. Bugün burada spor adına çok güzel görüntüler var. Gençlerimiz, çocuklarımız hem spor yapıyor hem de mobil müze vasıtasıyla geçmişe yönelik spor bilgilerini arttırıyorlar. Projenin hayata geçmesinde büyük payı olan Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç ve Spor Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Baykan olmak üzere tüm TASKK camiasına ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

ÇOCUKLAR SPOR ALANLARINI BOŞ BIRAKMADI'Gelin Spor Yapalım Tek Galibi Dostluk Olsun' projesi doğrultusunda illeri dolaşan 'Spor Tırı'nın yeni durağı olan Çanakkale'de büyük spor coşkusu yaşandı. Spor tırının yanında getirdiği futbol ve basketbol sahalarının yanı sıra Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü tarafından düzenlenen mini masa tenisi, tekvando ve tenis etkinlikleri de çocukların büyük ilgisini çekti.Büyük bir coşkuyla spor yapmanın mutluluğunu yaşayan çocuklar, antrenörler sayesinde yaptıkları sporun inceliklerini de öğrenme fırsatı yakaladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından dağıtılan tişörtlerini giyen öğrenciler ve minikler spor yaptıkları vakitlerin dışında müzikle eğlenerek dolu dolu bir günü geride bıraktı. Spor Tırı'nın Çanakkale etkinliğine yaklaşık 7000 dolayında öğrenci ve minik katıldı.