Sevincin Adı Fenerbahçe

UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Final rövanş maçında İtalyan temsilcisi Lazio takımı ile karşılaşan Fenerbahçe, rakibi ile 1-1 berabere kalarak yarı finalin kapısını aralayınca, tüm yurtta olduğu gibi Fenerbahçe taraftarları sokağa dökülerek yarı finalin coşkusunu doyasıya yaşadılar.

İlk yarısı 0-0 biten karşılaşmada ikinci yarının 60. dakikasında Lulic ile öne geçen Lazio, daha sonra Fenerbahçeli Caner Erkin'in attığı golle yarı finale veda etti. İlk maçı kendi sahasında 2-0 kazanan Fenerbahçe, bu skorla UEFA Avrupa Ligi’nde yarı finale yükseldi.

Maçın bitiş düdüğü ile birlikte Afyonkarahisar’da sokağa dökülen Fenerbahçe taraftarı, kenti adeta karnaval alanına çevirdi. Taraftarlar maçın ardından Yeşilyol’da biraraya gelerek meşaleler yakıp, marşlar, şarkılar söyleyip ve sloganlar atarak Dumlupınar ve Anbaryolu Caddelerini turlayarak yarı finalin coşkusunu doyasıya yaşadılar. Uzun araç konvoyları da oluşturan taraftar grubunun sevincine, vatandaşlarda evlerinin balkonlarından ve pencerelerinden ortak oldu.

Kutlamalarda, polis ekipleride herhangi bir olumsuzluğa karşılık geniş güvenlik önlemleri alırken, taraftar grubu yaklaşık bir saatlik kutlamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı .

Kaynak: İHA