Fenerbahçe'de Emre Finale İnanıyor, Bekir Tura Seviniyor

UEFA Avrupa Ligi yarı finalinde Portekiz temsilcisi Benfica ile eşleşen Fenerbahçe'de, kaptan Emre Belözoğlu, FB TV’ye yaptığı açıklamada final yolunun açık olduğunu düşündüğünü söyledi.

Statü gereği oynamamanın üzüntüsünü yaşadığını belirten Emre Belözoğlu, "Bu süreçten sonrası zaten zor olacaktı. Ben ‘bu saatten sonra kim gelirse gelsin’ cümlesini doğru bulmuyorum. Benfica iyi bir takım. İyi oyuncuları da var. En zor takım olduğunu düşünüyorum. Kolay bir kura değil. Ama biz de iyi takımları eleyerek geldik. Avrupa Kupası’nda final yolu açık diye düşünüyorum." dedi.

UEFA Avrupa Ligi yarı finalinde ilk maçı 25 Nisan’da Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynayacak olmanın bir avantaj olduğuna değinen Emre Belözoğlu, "İlk maçın içeride olmasını tercih ediyorum. Çünkü taraftarımız oyun şekline göre takımı etkiliyor. İlk maçın skoru bizim adımıza avantaj da, dezavantaj da olabilir. İlk maçta taraftarın desteği takımın arkasında olacaktır. İlk maçın kendi evimizde olması avantaj diye düşünüyorum. Bu büyük taraftarın desteğiyle oynamak önemlidir." diye konuştu.

BEKİR İRTEGÜN: TUR ATLAMAYI HAKETMİŞTİK

Sarı - lacivertli ekibin başarılı defans oyuncusu Bekir İrtegün ise yaptığı açıklamada, Lazio karşısında oynadıkları ilk maçta elde ettikleri 2 - 0'ın rövanşında 1 - 1 berabere kalarak hakettikleri turu geçtiklerini söyledi.

Bugüne kadar çok zorlandıklarını belirten Bekir İrtegün, "Aslında Lazio maçında ise içimizde korku da uyandı, özellikle golü yedikten sonra. Ama Caner’in golü turu getirdi. Çok mutluyuz. Camiamız için önemli oldu. 3 kupada da devam ediyoruz. Bunları yaşatan insanlar olmak bizi daha da mutlu etti." diyerek şunları söyledi:"İyi bir gidişatımız var. Kurada da Benfica çıktı. Portekiz futbolu, İspanya futbolu gibi birbirine benziyor. Oyun karakteri itibariyle birbirine benziyor. Benfica’nın iyi oyuncuları var ve iyi de bir seri yakalamış durumdalar. Stat ve atmosferleri de çok iyi. Geçtiğimiz yaz ayında milli takım ile Portekiz’e gittik ve atmosfer iyiydi. Tur atladığımız için çok mutluyuz. Herkes ne kadar keyif alabiliyorsa alsın. Diğer taraftan da bundan sonrası için isteğimizi ve arzumuzu sahaya koymalıyız."Camia olarak yaşanan zor bir sürecin ardından bu başarıların geldiğini de söyleyen başarılı oyuncu, "Biz gerçekten zor günler yaşadık. Camia olarak kötü bir sürecin ardından tekrar yeni bir sezona başladık. Çok sıkıntı yaşadık. Fenerbahçe, Türk futbolu için önemli bir takımdır. Başarıya sevinmeyi özlemiştik." şeklinde konuştu.