Mısır Spor Bakanı El-amiri Farouk'tan TVF'yi Ziyaret

Mısır Arap Cumhuriyeti Spor Bakanı Sayın El-Amiri Farouk Türkiye Voleybol Federasyonu'nu (TVF) ziyaret ederek, Başkan Özkan Mutlugil ve Başkanvekili Mehmet Akif Üstündağ'la bir süre görüştü.

Mısır Spor Bakanı Farouk'a Beşeri Gelişmelerden Sorumlu Bakan Müsteşarı Dr. Muhammed Refet, Spor Yatırımları Merkezi Başkanı Dr. Mustafa Azzam, Bakan Sekreteri Muhammed Abdelselam Allam, Mısır Büyükelçisi Abdurrahman Salah ve İkinci Katip Mohamed Atef,Gençlik ve Spor Bakanlığı Dış İlişkiler Daire Başkanı Salih Arıkan eşlik etti.

Konuk Bakan El-Amiri Farouk, Başkan Mutlugil'den TVF'nin vizyonu, misyonu, teşkilat ve finans yapısı, antrenör ve sporcu eğitimi, görev koşulları, ligler, yönetim anlayışları hakkında ayrıntılı bilgi aldı. Aldığı yanıtlardan etkilenen Bakan Farouk Türk ve Mısır arasında voleybol alanındaki ilişkileri geliştirmek istediklerini belirterek antrenör eğitimi konularından kendilerin yardımcı olunmasını istedi. Mısın Spor Bakanı El-Amiri Farouk, iki ülke ulusal takımlarının ortak kamp yapmaları konusunda teklifte bulunup, Erkek ve Bayan Voleybol Milli Takımlarını ülkesi Mısır'a davet etti. Mutlugil de konuk Bakana TVF hakkında ayrıntılı bilgi vererek her türlü işbirliğine açık olduklarını söyledi.

Tarafların plaket takdimi ile sona eren heyetlerarası görüşmenin ardından Başkent Voleybol Salonu'na inen konuk Bakan Farouk, Başkan Mutlugil ve beraberindekiler, Erkekler İkinci Lig yükselme grubu karşılaşmalarına hazırlanan Altınordu Konak Belediyespor oyuncuları ile hatıra fotoğraf çektirdiler. Son olarak TVF Müzesini gezen Mısır heyeti Başkent Voleybol Kampüsünden ayrıldı

Kaynak: İHA