Türkiye Off-road Şampiyonası'nın Birinci Ayağı İlk Kez Güdül'de

Ankara Off-Road ve Doğa Sporları Kulübü (ANDOFF) tarafından düzenlenecek olan yarışa Ankara, İstanbul, Sinop, İçel ve Bursa’dan 20 otomobil katılacak.

2013 Türkiye Off-Road Şampiyonası birinci ayağı 13-14 Nisan 2013 tarihinde Güdül'de gerçekleştirilecek.Sekiz ayaktan oluşan Türkiye Off-Road Şampiyonası’nın organizatörü olan ANDOFF, sezon açılışını bu yıl Ankara’nın Güdül ilçesinden yapacak. 2 ayaktan oluşan yarışmada toplam 93 kilometre mesafede mücadele edilecek. Parkur belirlenmesi ve lojistik desteğin Güdül Belediyesi tarafından verildiği yarış, cumartesi günü başlayıp, pazar günü sona erecek. ANDOFF’un Güdül’de düzenleyeceği yarışa, kulüp üyelerinden Himmet Şengül, İsmail Ayhan, Ufuk Bekdemir, Yunus Ayhan, Ahmet Ümit, İsa Ataman, Ümit Güvendik ve Mustafa Altıntaş'ın katılmaları bekleniyor. İstanbul’dan Caner Akkafa’nın yanı sıra Ahmet Tınkır, Nihat Keskin, Cengiz İnceli, Levent Arı, İlyas Sönmez ve Sinop'tan Cevdet Durdu’nun da Ankara yarışında start almaları bekleniyor.Yarışma Direktörü Turhan Yalçın yaptığı açıklamada, "2013 Ulusal Şampiyona açılış yarışında ekipler daha önce kullanılmamış bir etapta ilk defa yarışmanın keyfi ile kıyasıya bir mücadeleye girişecekler. Belirli bir zamandır yarışmayan pilot ve co-pilotların sezonun ilk yarışında verecekleri mücadele yarışmayı daha çekişmeli bir hale getireceğini düşünüyorum. Daha önce hiç yarış yapılmamış Güdül’de sürprizlere gebe bir yarış izleyeceğiz.” dedi.

Türkiye Offroad Şampiyonası’nın diğer yarışları ise sırasıyla Bursa, Karabük, Sakarya, Sinop, İzmir ve İstanbul’da yapılacak.