Serdağ Kandıra, Türkiye şampiyonluğu mutluluğu

Atıcılık sporuyla uğraşan ve Kayseri'de atış poligonu olmadığı için antrenmanlarını 3 farklı kentte yapmak zorunda kalan 19 yaşındaki Serdağ Kandıra, Türkiye şampiyonluğu hedefine ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Kandıra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Melikşah Üniversitesi Hukuk Fakültesi hazırlık sınıfı öğrencisi olduğunu, 2 yıldır profesyonel anlamda atıcılık sporuyla ilgilendiğini söyledi.

Spora tavsiye üzerine başladığını dile getiren Kandıra, "Atıcılık sporunu annemin arkadaşı önerdi. Gittim, denedim hoşuma gitti. Çok sevdim, devam ettim. Bunun sonucunda başarılar geldi ve bırakamadım. İki yılda katıldığım şampiyonalarda 4 kupa, 14 madalya aldım" dedi.

Eskişehir'de 5-7 Nisan tarihlerinde düzenlenen Trap Federasyon Kupası'nda genç bayanlar kategorisinde altın madalya kazandığını belirten Kandıra, şöyle devam etti:

"Kayseri'de atış poligonu bulunmadığı için çalışmalarımı başka kentlerde yapıyorum. Bu durum bize maddi ve manevi açıdan yük getiriyor. Eskişehir'deki şampiyona katılmak için 2 ay boyunca hafta sonları Kocaeli, Konya ve Kahramanmaraş'a gittim. Bu süre zarfında yaklaşık 8 bin kilometre yolculuk gerçekleştirdim. Ama sonunda altın madalya kazandım. Birinci olarak 2 aylık yorulmamın karşılığını aldım."

Kayseri'de atış poligonu kurulması için başvuruda bulunduklarını aktaran Kandıra, "Düzenli bir şekilde antrenman yapmam lazım. Çünkü uzun süre çalışmayınca şampiyonalarda hem kondisyon eksikliği yaşıyor hem de mental açıdan rahat olamıyoruz. İmkanım olsa haftada 4 kez antrenman yapmak isterim" şeklinde konuştu.

-Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil etmek istiyor-

Serdağ Kandıra, Almanya'da 3-9 Haziran'da düzenlenecek Uluslararası Gençler Trap Turnuvası'na hazırlandığını belirterek, "İlk hedefim Avrupa şampiyonluğu. Almanya'da büyük başarı hedefliyorum. Daha sonra başarılarımı sürdürerek, olimpiyatlarda ülkem adına yarışmayı arzu ediyorum. İnşallah çok çalışarak madalyalara uzanacağım" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA