Minik Kramponlar Süt Kupası Futbol Turnuvası

Samsun İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gülizar-Hasan Yılmaz Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müdürlüğü tarafından “Minik Kramponlar Süt Kupası Futbol Turnuvası” düzenlendi.

Gülizar Hasan Yılmaz Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’ne ait spor salonunda düzenlenen turnuvaya Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora, İlkadım İlçe Milli Eğitim Davut Numanoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven, TFF İl Temsilcisi Hasan Özbulut, Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Süleyman Demirtaş, Samsunspor Kulüp Başkanı Emin Kar, Teknik Direktör Besim Durmuş, Okul Müdürü Adnan Özdemir, sporcular ve öğrenciler katıldı.

Çocuklara futbolu sevdirmek, futbol alt yapısını geliştirmek, bayan futbolunun gelişimine katkı sağlamak, ayrıca çocuklarda süt içmenin ne kadar önemli olduğunu hatırlatmak ve 2020 İstanbul Olimpiyat adaylığına destek vermek amacıyla düzenlenen turnuvaya İlkadım, Canik, Tekkeköy, Ayvacık, Atakum, 19 Mayıs ve Asarcık ilçelerindeki 41 okuldan toplam 730 sporcu katıldı.

10 Nisan - 2 Mayıs tarihleri arasında Gülizar Hasan Yılmaz Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müdürlüğü halı sahasında düzenlenecek olan turnuva futbol, top saydırma ve penaltı atışları ile 3 farklı kategoride gerçekleşecek.

Turnuva öncesi açılış konuşmasını yapan Gülizar Hasan Yılmaz Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Okul Müdürü Adnan Özdemir, “Futbolu sevdirmek ve alt yapı oluşturmak amacıyla İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile ortaklaşa turnuva düzenliyoruz. Amacımız Samsun’da sporu sevdirmek, kadınlarda ve minik erkeklerde alt yapı oluşturmaktır” dedi.

Öğrencilerin akademik başarılarının yanında onların sosyal ve kültürel becerilerini de arttırmaya yönelik faaliyetlerine devam ettiklerini belirten İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, “Bu turnuvaya 24 erkek, 21 kız futbol takımımız Samsun’un değişik ilçelerinden katıldı.

İlk defa futbol turnuvalarında karşılaşacağımız top sektirme yetenek yarışmasını da bu turnuva ile ilk defa düzenliyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından birkaç öğrenci gösteri amaçlı top sektirdi. Daha sonra Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, “Bu turnuva Minik Kramponlar Süt Kupası olarak adlandırıldı. Bu şekilde adlandırılmasının 2 özel anlamı var. Sağlıklı bireyler olarak yetişebilmemiz için hem sağlıklı beslenmeliyiz, hem de spor yapmalıyız. Bu turnuva bu anlamda sağlıklı beslenme adına çocuklarımızın süt içmesini teşvik etmek ve sağlıklı birer birey olarak yetişebilmek anlamında da spor yapmalarını onlara göstermek bakımından büyük adım taşıyor. Bu turnuvanın başka bir anlamı da 2020 yılında aday olduğumuz İstanbul Olimpiyatlarına da Samsun’dan destek olduğumuzu genç arkadaşlarımız ile göstermek istedik. Genç arkadaşlarımızın bu turnuvada kendini geliştirebilecekleri, sosyal anlamda ve sportif anlamda güzel bir etkinlik olarak görüyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Hüseyin Aksoy, halı sahada ilk maçın başlama vuruşunu yaptı .

Kaynak: İHA