İspanyol Basını: Galatasaray, Real Madrid'e Korku Saldı

İspanyol basını, dün akşam oynanan Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında Real Madrid’in Galatasaray karşısında korku dolu dakikalar yaşadığını ve mağlubiyetin iyi bir ders olduğunu yazdı.

Marca gazetesi, “Cehennem’in meleği” manşetini atarken, Cristiano Ronaldo’nun yeniden toparlanan Galatasaray’ı attığı ikinci golle devreden çıkardığını yazdı. Real’in çok iyi bir başlangıç yaptığını ancak ikinci yarıda uyuduğunu kaydeden Marca, Alonso’suz eflatun - beyazların hatalar festivalinde battığını belirtti.

“Cristiano endişeyi engelledi” başlaklı haberde, Portekizli golcünün iki gol atarak Galatasaray’ın mucizesini engellediği kaydedildi ve ifadelere yer verildi:“Real ikinci yarıya kötü başladı.

Galatasaray vites artırdı ve ikili mücadelelerin hepsini kazandı. Sneijder’in güzel ortasına Eboue’nin sağ ayağıyla gönderdiği füze, ününe yakışmayacak bir şekilde tutuk olan Türk taraftarları canlandırdı. Onur mücadelesi şeklinde görünen oyun bir anda ciddileşti. Galatasaray mükemmel gollerle iki fark öne geçti ve Madrid’i kritik bir duruma sokmaya yetti. Real için alarm çanları çalmaya başladı çünkü takım defansif hatalarla sahadan kaybolmuştu. Galatasaray’ın artık ‘görevi imkansız’ değildi ve Real Madrid’e son dakikalarda acı yaşattı. Kötü bir mesaj yolladı ancak sağ çıkmayı başardı. Galatasaray çok yaklaştı ancak Real Madrid’i üstün kılan Ronaldo gibi durdurulamaz oyuncusu eksikti.”

Sarı - kırmızılı taraftardan da övgüyle bahseden bir diğer haberde ise Marca gazetesi şu değerlendirme yapıldı:“Bu deneyimi canlı yaşamak lazım, ondan sonra benim yazdıklarımın doğru olduğuna inanırsınız. İstanbul’un iki cehennemi var. Biri trafik ki, şehire aşık olmak için ancak iki kıtayı, Bizans, Rum ve sultanların binlerce mescidini, güzel insanlarını ve futbol delilerini görmek lazım. İkincisi ise stadı: yer ve değişikliğine rağmen var olmaya devam ediyor. Statta herkes tezahürat yapıyor ve şarkılar söylüyor. Oyun başlangıcı çok dehşet. Hakem düdüğü çalana kadar herkes susuyor. Ondan sonra 50 bin ağız bağırıyor ve Türk Telekom Stadını titretiyor.” En çok satan ikinci spor gazetesi AS, “Cristiano’nun taşıdıkları” manşetiyle çıktı ve Portekizli golcünün dün akşam attığı iki golle beraber Şampiyonlar Ligi’nde 50 gole ulaştığına vurgu yaptı.“Real Madrid ikinci yarıda uyudu” diyen AS gazetesi, Madrid ekibinin 15 dakikada 3 gol yediğini ve onlara iyi bir korku yaşatmanın yanısıra çok güzel bir ders olduğunu aktardı.Eboue’nin golünden sonra Sneijder’in golünü yorumlarken Drogba’nın topuğuyla skoru 3-1 yaptığını yazan AS muhabiri Juanma Trueba, “İki dakika önceki güvensizlik paniğe dönüştü. İki gol daha Real’i saf dışı edecekti. 19 dakikalık gergin dakikaları Ronaldo’nun golü azalttı. Sonuç olarak, Ali Sami Yen’in ruhu bizi bağışlasın, postal satın almak için bir gece değildi. O kadar kazanlık bir gece de değil. Sadece Şampiyonlar Ligi gecesiydi. Bir uyarı.” yorumunu yaptı.El Pais gazetesi, “Madrid için korku, Malaga için dram” manşetiyle çıkarken, El Mundo gazetesi “Gereksiz korku” başlığını kullandı.Barcelona merkezli El Mundo Deportivo gazetesi, “3-2: Madrid vücudundaki korkuyla birlikte yarıfinalde” manşetini attı ve "Galatasaray öyle bir bastırdı ki Real Madrid sahasından çıkamadı" değerlendirmesini yaptı.Bir diğer Barcelona gazetesi Sport ise, “Galatasaray, Real Madrid’in rengini kaçırdı.” başlığını attı.