Galibiyet Serisi, İstanbul Üniversitesi BGD Maçıyla Sona Erdi

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde 18 galibiyeti bulunan İçel Büyükşehir Belediyesi'nin serisi, 108 gün sonra İstanbul Üniversitesi BGD maçıyla sona erdi.

Ligin 10. haftasında Beşiktaş'ı 83-59 mağlup ederek galibiyet serisi başlatan İçel ekibi, yakaladığı 18 maçlık seriyi deplasmanda İstanbul Üniversitesi BGD karşısında aldığı 87-74'lük mağlubiyetle sonlandırdı.

Ligde 22 Aralık 2012'den bu yana oynadığı maçların tamamını kazanarak ligin vazgeçilmez takımlarından biri haline gelen İçel Büyükşehir Belediyesi, yarın da play-off karşılaşmasında karşılaşacağı İstanbul Üniversitesi BGD karşısında galip gelip yarı finale çıkmak istiyor.

Kulüp Başkanı Mehmet Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yakaladıkları galibiyet serisini deplasmanda sonlandırmanın hüznünü yaşadıklarını söyledi.

Play-off'ta mücadele şansı elde ettikleri için mutlu olduklarını ifade eden Özcan, şunları kaydetti:

"Ligin ilk yarısında Akdeniz Oyunları kapsamında Edip Buran Spor Salonu'nun bakıma alınması dolayısıyla maçlarımızı deplasmanda oynadık. Bunun dezavantajlarını yaşadık. Bunun sonucu olarak da ligin ilk haftalarında beklenmedik mağlubiyetler aldık. İkinci yarıda kendi evimizde oynadığımız hiç bir maçı kaybetmeyerek 18 maçlık galibiyet serisi yakaladık. Oyuncularımız, teknik heyetimiz ve kulüp yöneticilerimizin başarma arzusu, başarıları peş peşe getirdi. Play-off maçlarında oynama hedefimiz vardı, onu da yerine getirdik. Play-off çeyrek finali kapsamında İstanbul BGD ile eşleştik. İstanbul ekibini evimizde mağlup etmeyi başardık ama deplasmanda aynı başarıyı gösteremediğimiz için 108 gün sonra mağlubiyetle tanıştık."

Play-off'ta yarı finale yükselmek için mücadelelerini sürdüreceklerini belirten Özcan, şöyle devam etti:

"Yarın İstanbul ekibiyle yarı finale çıkacak takınım kim olduğunu belirlemek için İçel'de karşı karşıya geleceğiz. Deplasmanda İstanbul BGD'nin yüksek performansını gördük. Telafisi olmayan bir maça çıkıyoruz. Teknik heyet, oyuncularımız ve yönetim olarak, bu maçı kazanmak için kenetlendik. Mutlak galibiyet parolasıyla çıkacağımız maçı kazanarak, yarı finale çıkmak istiyoruz. Taraftarımızında desteğiyle inşallah bunu başaracağız."

Muhabir: Mustafa Çiftçi / Kerem Kocalar

Yayıncı: Tevfik Işık

Kaynak: AA