Galatasaray Şampiyonlar Ligi’ne Veda Etti

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finali ilk maçında Real Madrid’e deplasmanda 3-0 yenilen Galatasaray rövanş maçını 3-2 kazanmasına rağmen DEVLER Ligi’ne veda etti.

Mücadelenin ardından basın toplantısında Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Belki turu atlayamadık ama oyuncularım bu gururu herkese yaşattıklarını söyledi.

Kazandıkları için çok mutlu olduğunu vurgulayan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, “İkinci yarı çok iyi oynadık. Turu atlayamadık ama oyuncularım bu gururu herkese yaşattılar. Real Madrid'e başarılar diliyorum. İnşallah finale ve kupayı kazanmaya giderler” diye konuştu.

Göreve geldiğinde taraftarlara bir söz verdiğini hatırlatan Tecrübeli teknik adam, “Kazanırken de kaybederken de gurur duyacakları bir Galatasaray vaat etmiştim. Bugün takımımız böyleydi. Bunun için mutluyum” dedi.

"OYUN 3-1'E GELİNCE BENDE TUR BEKLENTİSİNE GİRDİM”

Basın mensupların skorun 3-1 gelince umutlandınız mı sorusuna ise Terim, Oyun 3-1'e gelince kendisinin tur beklentisine girdiğini belirterek, “Bu ümidi taşıdık. İki maça baktığımızda hakem konusunda bir takım şeyler var. Bunun değerlendirmesi artık bizim tarafımızdan değil, basın tarafından yapılmalı. Norveçli ve Fransız hakemlerle ilgili konuları buraya getirmenin manası yok. Bugün bizim için başka önemli şeyler vardı. İlk maçta 3 yediğimiz bir rakibe ikinci maçta 3 atabiliyoruz” diye cevap verdi.

“BURAK, ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE RONALDO'DAN SONRA EN FAZLA GOL ATAN FUTBOLCUYDU”

Basın mensuplarının Burak Yılmaz’ı aradınız mı sorusuna ise Terim, Burak Yılmaz’ı aradıklarını belirterek, “Burak, Şampiyonlar Ligi'nde Ronaldo'dan sonra en fazla gol atan futbolcuydu. Takımımızın önemli bir silahıydı” şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının Şampiyonlar Ligi'nde başka bir takımla ya da Galatasaray'la finale yükselmek arasındaki farkın sorulması üzerine Tecrübeli teknik adam, “Fatih Terim'in Galatasaray ile finali görmesi ast olandır. Başka bir takımla final görmem kariyerim açısından gurur verir ama Galatasaray'la oynayacağım final ve elde edeceğim şampiyonluk çok farklı olur” ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarını 1996-2000 yılları arasındaki bu günkü arasıdaki farkın sorulması üzerine Terim, 4 yılın sonunda UEFA Kupası'na uzandıklarını hatırlatarak, “Şimdi daha ileride gözüküyoruz. Geride kalan sezonda şampiyon olduk ve TFF Süper Kupa'yı aldık. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıktık, çeyrek finale kaldık. Mayıs ayında Allah nasip ederse yönetimimizle tekrar oturulup konuşulmalıdır. Neyimiz eksik bakılıp, tekrar bir yol haritası çizilmelidir. Yola daha güçlü çıkmalıyız. Güçlüyüz ama daha da güçlü olmalıyız” diye sözlerini tamamladı.

REAL MADRİD CEPHESİ

Bütün maçlarını böyle atmosferlerde oynamak istediklerini belirten Mourinho, "Oyuncularım bu atmosferden etkilenmediler ama Türk futbolcular etkilendiler. Bu atmosferi kullanarak muhteşem bir maç çıkardılar. Evet Şampiyonlar Ligi'ne veda ettiler ama keşke tüm takımlar böyle mücadele ettikten sonra veda etseler” dedi.

"EĞER BENİM TAKIMIMA GOL ATILACAKSA, SNEİJDER VE DROGBA OLMASINI TERCİH EDERİM”

Basın mensuplarının eski öğrencileri Sneijder ve Dorgba'nın bugün kendi takımına gol attıklarının hatırlatılması üzerine Portekizli teknik adam, “Eğer benim takımıma gol atılacaksa, gol yiyeceksek, Sneijder ve Drogba olmasını tercih ederim. Sneijder ne kadar büyük bir futbolcu olduğunu bundan sonra da gösterecektir. Drogba ise her zaman Drogba'dır. Ölene kadar futbolcu yeteneklerini taşıyacaktır” diye cevap verdi .

Kaynak: İHA