Galatasaray Nisan Ayı Olağan Divan Kurulu

Galatasaray Nisan Ayı Olağan Divan Kurulu’na katılamayan sarı-kırmızılıların kulüp Başkanı Ünal Aysal’ın yerine divan kurulunda açıklama yapan Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Öztürk, “Genel kurulda sorulan sorulara detaylı cevap veremedik.Başkan Ünal Aysal’da bu konuda titiz davranıyor” dedi.

Gençlere sahip çıkılması gerektiğine dikkat çeken Öztürk, “Genel kurulda gençlerin çalışarak geldiğini biliyorum. Genel kurulda, kurulun tezahür şekli ve olaylın anlatılış şekli büyük tepki çekti. Bizzat Başkan Aysal’da, yönetim kuruluda, genel kurulun sorulan sorulara detaylı cevap verileceğini iletilmiştir. Önümüzdeki ay yapılacak genel kurulda herkese ayrıntılı ve gereken cevabı vereceğiz” diye konuştu.

Denetleme kurulunu, genel kurulun seçtiğini vurgulayan Adnan Öztürk, “Denetleme kurulunu gelen kurul seçiyor, ben bu konuda açıklama yapamam yetkim dışında. Yönetim kurulunun yenilenmesi konusunda biz bugüne kadar yönetim kurulunda böyle bir söylem ya da böyle bir yaklaşımda bulunmadık. Bunu gerçekleşirme durumu Başkana aittir” yorumunda bulundu.

Kurumsallık konusunda gerekli altyapıyı kendinde barındırdığını söyleyen Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Öztürk, “Ben kurumsallığın ne olduğunu biliyorum. Galatasaray’ın yardımlaşma sandığı ile söylediklerini kabul etmem mümkün değil. Hizmet söylendiği zaman asaletini kaybeder. Özellikle yardımlaşma konusunda neyle ne kadar ilgilendiğimizi biz biliriz. Şirketler hakkında ki bilgilerde bir sonraki divan kurulunda eksikliik giderilecektir” şeklinde konuştu.

Adnan Öztürk, Galatasaraylılığın en yüksekteki kupayı almak olduğuna vurgu yaparak, “Bence Galatasaraylıların amacı hedefi en yüksekte tutmak. Dün akşamda bunu gördük. Galatasaray şampiyonlar ligi kupasını istiyor. Başka bir şey değil” ifadelerini kullandı.

Bugünkü divan kurulunda söz alan üyeler arasında, Galatasaray’ın spor programlarında yıpratıldığına ilişkin iddialara da cevap veren Öztürk, “Spor programlarında bizi yerden yere vurabilirler. Biz hizmetimizi yaparız. Başarıları hep beraber paylaşırız. Başarısıszlıkta aynı şekilde. Yorumcu arkadaşların mesleklerine saygımız sonsuz” açıklamalarında bulundu.

Adnan Öztürk, geçen sene yaşanan 3 Temmuz sürecinin gördüğümüzden çok farklı boyutta olduğuna dikkat çekti. Öztürk, “Geçen sene 3 temmuz süreci yaşadık. Bu kamuoyunun bildiğinden ve gördüğünden çok çok daha fazla ve sert bir süreçtir. Bu sürecin kapalı kapılar arkalarında yapılan olayları allahtan medya ve kamuoyu duymadı. Biz Galatasaraya yakışan nezaketle cevap vererek olması gerekenı yaptık. Uzun süredir Galatasaray’ı yıpratmak için baskı yapılıyor olunabilir. Bazı küçük adamlar küçük odalarında bizi yıpratmaya çalışıyor olabilir. Bunların hepsine şampiyonlukla cevap vereceğiz ve bizde bunu cevaplayacağız” dedi.

Galatasaray’ın tarifinin zor olduğunu ve Galatasaraylı olmayanın buna sahip olamayacağına atıfta bulunan Öztürk, “Galatasarayı bir daha tarif etmeye karar verdim. Bende Galatasaraylı gençlerden biriydim artık yaşlandım. 50 yaşıma girdim. Benim bildiğim Galatasaray, kavgadan ve kaostan beslenmez. Herşeye cevap vermesini en ince ve en nezaketli şekilde yapar. Benim bildiğim Galatasaray türk sporunun lideridir. Ahlak, zeka, yönetim. Bu üç unsur Galatasaray’da sonsuza dek barınacaktır. Galatasaray ahlaklıdır, Galatasaray bu süreçte ahlaksızlıkla suçlananlara cevabı en güzel şekilde vermiştir. Dünyanın savaşa hazırlandığı bir yerde amacımız türk olmayan takımları yenmektir diyebilecek vizyona sahiptir. Bizim cesaret ve yürek açısında korkumuz yoktur” diye konuştu.

Bugünkü Divan Kurulu’nda konuşan üyelerden Hayrettin K ozak’ın Fatih Terim’i izahından söz eden Öztürk, “Sayın Hayrettin Kozak, teknik direktörümüz Fatih Terim için mert insan dedi.

Mert insanlar haksızlık karşısında hakkı yenildiği zaman yüreğini kabartır. Hayrettin Kozak’a katılıyorum. Fatih Terim o gün İçel İdman Yurdu maçında haksızlığa uğradığı için yüreği kabardı. Ama dün akşam gördünüz ki sahada bütün sorunları en kısa sürede çözmüş ve Galatasaraylılığıyla haksızlığın üstesinden gelmiş bir Fatih Terim sahadaydı” ifadelerini kullandı.

Küçük adamların, küçük odalarında çevirdikleri küçük hesapların kendilerini yıldıramayacağını söyleyen Öztürk, “Demin tarfi ettim Galatasaraylılığı. Kulübümüzü karıştırma adına yapılan hesaplar var. Bırakın yapsınlar. Galatasaray zekidir. Galatasaray akıllı ve ahlaklıdır. Bizim önümüzde kazanmamız gereken ve zaten liderliğimizin geninde olan yüreğimizi,aklımızı ve zekamızı kullanmak. Biz bütün Galatasaray Camiası olarak birlik olmalı ve ne yapacağımızı düşünmeliyiz. Ligde önümüzde 6 maç var. Ahlakımızın yanına zakamızı koyup, liderlik genimizle her zaman olduğu gibi şampiyon olacağız” yorumunda bulundu .

Kaynak: İHA