G.Saray'ın 3-2'lik galibiyeti dünya basınında

Aslan, Real Madrid'i salladı ama yıkamadı... Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray, 3-0 yenildiği maçın rövanşında Real Madrid'e adeta ecel terleri döktürdü. Bir ara skoru 3-1'e getiren Aslan, sahadan 3-2 galip ayrılsa da Devler Ligi'ne veda etti.

Dünya basını ise maç sonu yaptığı yorumlarda sarı-kırmızılıların Los Galacticos'u titrettiği görüşünde birleşti. İşte dünya basınından Galatasaray - Real Madrid maçı yorumları...

Real Madrid'e yakınlığıyla bilinen İspanyol Marca Gazetesi, internet sitesinde Real Madrid'in Galatasaray karşısında 3-2 yenilmesini 'Madrid Cehennemle flört etti' başlığıyla okuyucularına duyurdu. Son 45 dakikada Madrid ekibinin kendini cehennemin içinde bulduğu belirtilirken rahavete giren Madrid ekibinin rakibine imkansızı hayal ettirdiği yazıldı.

Marca Gazetesi'nin manşetinde ise iki gol atan Cristiano Ronaldo'dan 'Cehennem meleği' diye bahsedildi.

İspanyol Gazetelerinden El Mundo Deportivo ise Real Madrid'in korkuyu bedeninde hissederek yarı finale uzandığını yazdı. Real Madrid'in ikinci yarı sadece 10 dakika sahada görüldüğü aktarılırken, 7. dakikada Ronaldo'nun attığı golün şüpheli olduğunun altı çizildi.

'Real titredi ' başlığını atan La Gazzetta dello Sport
, 'Real'in tüyleri diken diken oldu. Türkler 3-2 kazandı, Ronaldo Real'i yarı finale taşıdı. Eboué, Sneijder ve Drogba'nın golleri inanılmaz görüntüler ortaya koydu ' diye maçın sonucunu duyurdu.

Real Madrid ve Borussia Dortmund'un bir üst tura çıktığını duyuran Corriere dello Sport ise, 'Ancak bu maçın sonucu, Mourinho için acı verici bir yenilgi oldu ' diye yazdı.

İngiltere'nin en popüler gazetelerinden The Guardian ise Real Madrid'in Galatasaray'ın ikinci yarıdaki performansına rağmen yarı finale uzandığını yazdı.

İngiliz Gazeteleri'nden Daily Mail ise Drogba ve Sneijder'in Jose Mourinho'ya yarı final yolunda korku yaşattıklarını belirtti. Sarı-kırmızılıların ikinci yarıdaki performansının Jose Mourinho'nun ekibinde panik yarattığı yazıldı.

İngiliz yayın kuruluşu BBC de Galatasaray-Real Madrid maçına geniş yer verdi. Real Madrid'in ikinci yarıdaki şiddetli hücumdan kurtulmayı başararak yarı finale yükseldiğini belirten BBC, İspanyol takımının 24'üncü kez yarı finale çıktığına dikkat çekti.

İngiliz bulvar gazetesi The Sun: José Mourinho, dördüncü kez Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale kalmayı başarırken, takımının ardı ardına gol yediği dakikalarda ‘gergin olacak vakit bulamadığını' söyledi. Porto ve Inter Milan ile Şampiyonlar Ligi kupası kaldıran Mourinho, gelecek ay Wembley'e çıkarak üçüncü kez final oynamayı ve tarihi bir başarı elde etmeyi planlıyor. Ancak eski Chelsea forveti Didier Drogba'nın attığı üçüncü gol, Mourinho'nun soğuk terler dökmesine neden oldu.

  G.Saray'ın 3-2'lik galibiyeti dünya basınında

Alman Die Welt gazetesi, 3-0'ın rövanş maçında Galatasaray'ın Real Madrid'e korku yaşattığını belirtti. Haberde, Sneijder ve Drogba'nın gollerinin geç geldiği ve bir üst tura çıkmak için Galatasaray'a yetmediği vurgulandı.

Alman Der Spiegel dergisi internet sayfasındaki haberinde, Galatasaray-Real Madrid maçına geniş yer verdi. Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçında Galatasaray'a karşı erken gol bulan Real Madrid, ikinci yarıda 'güçlü bir titreme' yaşadı. Real Madrid yenilmesine rağmen yarı finale çıkmayı başardı.

ABD'nin en büyük spor kanalı ESPN: Galatasaray'ın zaferle çıktığı maça geniş yer verdi. Haberde, Real Madrid teknik direktörü José Mourinho'nun, Galatasaray'a kaybettikleri maçın ardından yarı finale çıktıkları için rahatladığını belirtti. Real 1-0 öne geçse de, ikinci yarıda gelen 3 gol avantajı bir an hassas bir noktaya getirdi.

İngiliz televizyonu Skysports: Real Madrid, İstanbul'da oynanan maçta nabzı çok yüksek bir ikinci yarı yaşadı ancak turu geçmeyi başardı. Real, Ronaldo'nun açılış golüyle rahat bir gece geçireceğini düşünürken ikinci yarıda gelen gollerle zor anlar yaşadı.

UEFA.COM: Real, çok zor bir maçın ardından turu geçerken, Galatasaray sahadan başı dik bir şekilde ayrıldı. Real Madrid, 24'üncü defa yarı finale kalarak rekor kırarken, Galatasaray karşısında çok zorlansa da geceden sürpriz çıkmadı.

El Pais gazetesi
ise Real Madrid'in korku içinde sahadan ayrıldığını vurguladı. Ronaldo'nun iki golünün takımı rahatlattığı yazıldı.

İngiliz gazetelerinden The Independent da sarı-kırmızılıların rakibine korku dolu anlar yaşattığı görüşünde birleşti ve Drogba'yla Sneijder'i ön plana çıkardı.

Footbal411 (Güney Afrika)
Jose Mourinho çeyrek finallerde elenmeme rekorunu Galatasaray'a 3-2 yenilmesine rağmen sürdürdü.

France International News: Real Madrid Galatasaray'a kaybetmesine rağmen yarı finale çıktı.