Fenerbahçe Maçına Doğru

Futbolda, UEFA Avrupa Ligi çeyrek final rövanş mücadelesinde Fenerbahçe ile karşılaşacak Lazio'nun teknik direktörü Vladimir Petkovic, ilk maçtaki 2-0'lık yenilgiye rağmen turu geçeceklerine inandığını söyledi.

Boşnak asıllı İsviçreli çalıştırıcı, Lazio'nun Formello tesislerinde yarın yapacakları maç öncesi basın toplantısı düzenledi.

Sakat oyuncularından ötürü şansız bir dönem geçirdiklerini belirten Petkovic, ''Durumumuz turu geçmek için yeterli. Çünkü bunu istiyoruz ve inancımız tam'' dedi.

Vladimir Petkovic, ilk dakikalarda gol bulmalarının iyi olacağını ancak son dakikaya kadar sabırla oynamaları gerektiğini dile getirdi.

İlk maçta alınan 2-0'lık yenilgiyi telafi etmeye çalışmalarının kendileri açısından iyi olmadığını ifade eden Petkovic, ''Sahamızda seyircisiz oynamak bizim için mutlaka bir eksiklik yaratacak. Kendi kendimizi ateşlememiz ve dayanışma içinde olmamız lazım. 180 dakika sonunda kimin güçlü olduğunu göreceğiz. En iyi maçımızı oynamalıyız'' diye konuştu.

Petkoviç, ''Fenerbahçe, Avrupa'da yüksek seviyede oynayabileceğini gösterdi. Şunu kesinlikle söyleyebilirim ki turu geçme şansımız yüzde 50'nin altında. Ancak 2-0'lık skor hem kazanan hem kaybeden için tehlikeli bir skordur" ifadesini kullandı.

İsviçreli teknik adam, uzun zamandır gol atamayan oyuncuları Antonio Candreva'nın da yarınki maçta rakip takımın filelerini havalandıracağını umduğunu ifade etti.

Bu arada, İtalyan ekibi Lazio, kendi tesislerinde yaptığı son idmanla Fenerbahçe maçının hazırlıklarını tamamladı.

Muhabir: Barış Seçkin / Ülkü Parlakyıldız Karakuş

Yayıncı: Murat Taydaş

Kaynak: AA