Beşiktaş Teknik Direktörü Aybaba Açıklaması

Spor Toto Süper Ligde İçel İdman Yurdu'nu 2-1 yenen Beşiktaş'ın teknik direktörü Samet Aybaba, 60'ıncı dakikadan sonra maçı koparabileceklerini ancak bunu başaramadıklarını söyledi.

Aybaba, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, iklim değişikliğinin zaman zaman sıkıntı yaratabildiğini, bu yüzden moral de depolama adına, maç öncesinde Fethiye'de kampa girdiklerini hatırlattı.

Maça iyi başlayamadıklarını belirten Aybaba, şöyle devam etti:

''Bu yüzden rakibe de zaman zaman pozisyon verdik. Özellikle stoperlerin arkasına gelen toplarda İçel çok net pozisyonlar yakaladı. Gol attıktan sonra iyi oynamaya başladık ama ardından gol yedik. İkinci yarıya golle başladıktan sonra dengeyi tamamen elimize aldık. Aslında 60. dakikadan sonra maçı koparabilirdik ancak başaramadık. Neticede futbol bu. Trabzonspor maçından sonra bu galibiyet bize çok iyi geldi. Bundan sonra daha zor maçlarımız var. Bu haftadan sonra daha iyi motive olarak, bundan sonraki maçlara daha iyi hazırlanacağız.''

Aybaba, bundan sonraki hedefleriyle ilgili bir soruya, ''Her maçı kazanmak için çalışıyoruz. Bundan sonra Bursaspor maçı var. Ona hazırlanacağız'' yanıtını verdi.

Aybaba, maç sırasında sakatlanan oyuncularla ilgili bir soru üzerine de ''Almeida'nın sakat ayağı değil, diğer ayağında yırtılma var galiba. Niang ile ilgili bir şey belli değil. Hemen yarın MR çekilecek. İkisi de önemli, iyi oyuncularımız. Özellikle Niang, bugün çok başarılı oynadı. Uzun bir aradan sonra aramıza katıldı.

Bugün zorlayarak oynadı, bana göre takımın en iyilerinden biriydi'' diye konuştu.

Aybaba, başka bir soru üzerine de büyük takımların kötü oynarken de kazanmasını bilmesi gerektiğini dile getirerek, bunları yaptıkları sürece her takımı yenebileceklerini, İçel deplasmanında rakiplerine birkaç pozisyon verdiklerini ve Her Şeye Rağmen kazandıkları için tüm oyuncularını kutladı.

Futbolculardan İbrahim Toraman da maçı kazandıkları için mutlu olduklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

''Aslında maça iyi başlamadık. İçel ekibi, daha baskılı başladı.

Onlar da zor durumdalar. İlk golü bulduktan sonra iyi oynamaya başladık. Bu süre içinde ikinci golü de bulabilirdik. Ama rakibimiz golü buldu. Kazanmamız gereken zor bir deplasmandıa ama ilerisi için takım olarak daha iyi olmamız gerekiyor. Oyunumuzu geliştirmeliyiz. Sonuç olarak İçel'den 3 puanla döneceğimiz için sevinçliyiz.''

Futbolculardan Veli Kavlak ise İçel İdman Yurdu'nun iyi oynayarak, işlerini zorlaştırdığını ancak galip gelebildikleri için mutlu olduklarını ifade etti.

-İçel İdman Yurdu cephesi-

İçel İdman Yurdu Teknik Direktörü Hakan Kutlu, kazanmaları gereken bir maçı kaybettiklerini söyledi.

Antalya'da çok iyi bir kamp dönemi geçirdikleri için maça çok iyi başladıklarını belirten Kutlu, şöyle devam etti:

''Net pozisyonlar yakaladık ama ne yazık ki golle buluşamadık. Beşiktaş'ın attığı golden sonra beraberliği yakaladık. Duran toptan sonra 2-1 geriye düştük. Sonra tekrar pozisyonlar bulduk ama golle sonuçlandırmadık. En azından 1 puanı hak ettik. Maçın ikinci yarısında kontrataklar haricinde Beşiktaş'ı kalemizde çok görmedik ama ne yazık ki bir maçı daha mağlubiyetle kapattık. Önümüzde 7 maç var. Sonuna kadar mücadele edeceğiz.''

Hakemin iyi bir oyun yönetemediğini öne süren Kutlu, ''Yediğimiz golde el pozisyonu ve vermediği penaltı pozisyonu var. Bunları göremeyebilir ama gösterdiği sarı kartlarda çok adaletsiz davrandı. Beşiktaş'a göstermesi gereken, bize göstermemesi gereken kartlar vardı. İlk 10 dakika gereksiz kartlar gösterdi'' dedi.

Futbolculardan Tanju Kayhan ise skor 0-0 iken çok önemli pozisyonlar bulduklarını, bunu değerlendiremediklerini belirterek, ''Bizim beraberliğe değil, 3 puana ihtiyacımız var. Neticede durumumuz belli ama yapamadık. Taraftarımızdan özür diliyoruz. Onlara galibiyet sevinci yaşatmak isterdik'' diye konuştu.

Futbolculardan Aydın Toscalı da maça tam konsantre olarak çıktıklarını ama yakaladıkları pozisyonları gole çeviremediklerini, bu yüzden de sahadan puansız ayrıldıkları için üzgün olduklarını dile getirdi.

Muhabir: Kerem Kocalar - Mustafa Çiftçi / Hüseyin Burak Demirer

Yayıncı: İbrahim Uyar

Kaynak: AA