Beşiktaş Nobre'ye duacı

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Beşiktaş deplasmanda Mersin İdman Yurdu'nu Mert Nobre'nin kendi kalesine attığı gol ile 2-1 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Beşiktaş deplasmanda Mersin İdman Yurdu ile karşı karşıya geldi. Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda oynanan bu önemli mücadeleyi siyah-beyazlılar 2-1'lik skorla kazandı.

Beşiktaş karşılaşmanın 32. dakikasında Manuel Fernandes ile öne geçerken, Mersin İdman Yurdu 40. dakikada Mert Nobre'nin attığı gol ile beraberliği yakaladı. 51. dakikada Mert Nobre bu sefer kendi ağlarını sarstı ve kalan dakikalarda başka gol olmadı.

Bu skorun ardından Beşiktaş puanını 46'ya çıkardı ve 3. sıradaki yerini korudu. Ligin dibindeki Mersin İdman Yurdu ise 21 puanla son sırada kaldı ve ligde kalma ümitleri iyice azaldı.

ALMEIDA VE NIANG AYNI ANDA SAHADA

Siyah-beyazlıların teknik patronu Samet Aybaba, bu maçta Çek Cumhuriyeti'nin Ermenistan ile yaptığı maçın ardından 3 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklanan Sivok'tan yoksun olarak kadrosunu oluşturdu.

Beşiktaş'ın tecrübeli çalıştırıcısı, sakatlığı bulunan Sivok ile İsmail Köybaşı ve Uğur Boral'ın yanı sıra Erkan Kaş, Hasan Türk, Muhammed Demirci, Mehmet Akyüz ve Sinan Kurumuş'u Mersin deplasmanında kadroya almadı.

Beşiktaş'ta bir süredir sakatlıkları nedeniyle kadroda yerlerini alamayan Almeida ve Niang ise sahada yerini aldı. Kart cezası biten Gökhan Süzen de kadroya katıldı.

ALMEIDA YİNE SAKATLANDI


Karşılaşmanın ilk dakikalarında orta saha mücadelesi ve bolca pas hataları göze çarparken, Beşiktaş maçın erken dakikalarında yaşanan sakatlık nedeniyle şok yaşadı.

Portekizli golcü Hugo Almeida, karşılaşmanın 11. dakikasında rakip ceza alanına girmeye çalışırken bir anda sekmeye başladı. Oldukça acı çektiği gözlenen Almeida oyuna devam edemezken, onun yerine Filip Holosko karşılaşmaya dahil oldu.

BEŞİKTAŞ'IN YILDIZI SAHNEDE


Zirvede yaşanan yarıştan kopmak istemeyen Beşiktaş'a yıldız oyuncusu Manuel Fernandes hayat verdi. 32. dakikada gelişen atağı gole çeviren Portekizli, takımını 1-0 öne geçirdi.

Orta alanda Mamadou Niang ile başlayan atak sonrasında Manuel Fernandes bekletmeden arapasını Olcay Şahan'a verdi ve o da topla buluştuktan sonra pasını boş durumdaki arkadaşı Filip Holosko'ya çıkarmak istedi. Savunmadan seken top Manuel Fernandes'e geldi ve yaşanan karambol sonrasında Fernandes sağ ayağıyla vuruşunu yaparak ağları sarstı

NOBRE BERABERLİĞİ YAKALATTI


Beşiktaş'ın eski oyuncularından Mert Nobre, takımına beraberliği getiren golü 40. dakikada buldu.

Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Emanuel Culio'nun ortasına, penaltı noktasına doğru hareketlenen Mert Nobre iyi bir kafa vuruşu yaptı ve McGregor'ın çabası golü engelleyemedi. İlk yarı 1-1 sona erdi.

BU SEFER YANLIŞ KALEYE

İkinci yarının başında rakip kaleye daha çok gitmek isteyen Beşiktaş, bu düşüncesinin meyvesini de hızlı aldı.

51. dakikada Mert Nobre'nin kendi kalesine attığı gol Beşiktaş'ı tekrar öne geçirdi. Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunu Fernandes kullandı. Ön direğe gelen ortada Mert Nobre ile İbrahim Toraman birlikte topa doğru yükseldi ancak Nobre'nin yaptığı kafa vuruşu kendi kalesine gidince Kartal tekrar öne geçti.

İkinci yarının kalan dakikalarında başka gol olmayınca mücadele 2-1 Beşiktaş'ın üstünlüğü ile sonuçlandı.