Beşiktaş Mersin’e Acımadı

Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında İçel İdmanyurdu evinde, Beşiktaş’a 2-1 mağlup oldu.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan İçel İdmanyurdu Teknik Direktörü Hakan Kutlu, kazanmaları gereken bir maçı kaybettikleri için üzgün olduklarını ifade ederek, “Antalya’da çok iyi bir kamp dönemi geçirmiştik. Bunun uzantısı olarak da maça çok iyi başladık. Net pozisyonlar yakaladık ama golle bulaşamadık. Beşiktaş’ın attığı bir golden sonra beraberliği de yakalama başarısı gösterdik. Duran toptan bir gol yedik. 2-1 geriye düştük. Ondan sonra tekrar pozisyonlara girdik ama ne yazık ki golle sonuçlandıramadığımız ataklarımız var. Maçın ilk 20 dakikası çok etkiliydik. İkinci yarıda Beşiktaş’ın kontra atakları dışında kalemizde öyle çok geldiğini görmedik. Ama maçı mağlubiyetle kapattık. Önümüzde 7 maç. Bu 21 puan demektir. Sonuna kadar kovalayacağız. Toplayabildiğimiz kadar puan toplayacağız. Hakemde gerçekten kötü bir yönetim gösterdi. Onun için kötü bir geceydi bence. Bazı pozisyonlarda çok bariz hatalar yaptı” diye konuştu.

İçel İdmanyurdu’nun oyuncusu Aydın Toscalı ise Beşiktaş maçına olabildiğince tam konsantre çıktıklarını belirterek, “İlk 20 dakika da çok iyi pozisyonlar bulduk ama gole çeviremedik. Dönen topta da kontra ataktan bir gol yedik. Mağlup olmamıza rağmen maçı bırakmadık. 1-1’i yakaladık. Ama yan toptan yediğimiz gol bizi biraz oyundan düşürdü” şeklinde konuştu.

İçel İdmanyurdu’nun oyuncusu Tanju Kayhan da maça iyi başladıklarını ancak maçın sonunu iyi getiremediklerini kaydederek, “Kaybettiğimiz için üzgünüz. Taraftarlarımızdan özür diliyoruz” ifadelerini kullandı. BEŞİKTAŞ CEPHESİ Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, maça çok kötü başladıklarının altını çizerek, “Oyuna iyi konsantre olarak başlayamadık. Rakibe de birkaç tane pozisyon verdik. Özellikle stoperlerin arkasına atılan toplarda net pozisyonlar yakaladılar. Sonradan toparladık gol attık. Golden sonra iyi oynamaya başladık. Pozisyon bulduk. Ama bir ölü toptan gol yedik. İkinci yarı golle başladıktan sonra oyunda dengeyi tamamen biz kurduk ve kontrolü elimizi aldık. Sonrasında belki 60. dakikadan sonra maçı daha farklı koparabilirdik. Tabi futbol bu. Trabzonspor maçı beraberliği ve içerde kaybettiğimiz bir maçtan sonra bu galibiyet bize çok iyi geldi. Bundan sonra daha zor maçlarımız var. Her maçı kazanmak için çalışıyoruz. Bunun için sahaya çıkıyoruz. Bundan sonra da önümüzdeki hedef maç Bursaspor maçı olacak. O maça hazırlanacağız” dedi.

Almeida ile Niang’ın sakatlıkları ile ilgili bir soruyu da yanıtlayan Aybaba, “Almeida’nın sakat ayağı değil bu sefer diğer ayağında bir sorun var. Galiba yırtık var. Ama tabi tam kesin net değil. O yarın çekilecek emar sonucuna göre belli olur. Tabi Niang’da sakatlanıp çıktı. Her ikisi de önemli oyuncular. Niang uzun aradan sonra aramıza katıldı.

Uzun süre sonra bizde de zorlayarak oynadı. Bugün takımın en iyilerinden biriydi” diye konuştu.

Basın mensuplarının oyuna neden kötü başladınız sorusunu da cevap veren Aybaba, “Büyük takımlar kötü oynarken kazanmasını bilmeli. Kötü oynarken pozisyona girmesi bilmeli. Kötü oynarken pozisyon vermemeyi bilmeli. Bunu yaptığınız müddetçe her maçı kazanabilirsiniz. Bizde birkaç tane pozisyon verdik ama takım duruşunda bir takım eksiklerimize rağmen çok fazla eksiklik yoktu” dedi.

Beşiktaş’ın oyuncusu İbrahim Toraman, maçı kazandıkları için mutlu olduklarını belirterek, “Oyuna iyi başlayamadık. İçel daha iyi başladı ve baskılı başladı.

Onlarda zor durumdalar. Golü bulduktan sonra iyi oynamaya başladık 5-10 dakika. O sırada ikinci golü de bulabilirdik ama bulamadık. Daha sonra rakip takım golü buldu. Zor bir maç oldu. Kazandık ama ilerisi için daha iyi olmak zorundayız. Oyunumuzu daha çok geliştirmeliyiz” şeklinde konuştu.

Beşiktaş’ın oyuncusu Veli Kavlak da İçel İdmanyurdu’nu mücadelesinden dolayı tebrik ederek, kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Kaynak: İHA