Aybaba: Oyuna Çok Kötü Başladık

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba İçel İdmanyurdu karşısında oyuna başladıklarını ancak kazandıkları için mutlu olduklarını belirtti.

Aybaba 2-1 kazandıkları İçel İdmanyurdu maçı sonrası düzenlenen basın toplantısında iklimin bir anda değiştiğini buna tedbir ve birazda moral olsun diye Fethiye'ye gittiklerini hatırlattı. Oyuna iyi konsantre olarak başlayamadıklarını vurgulayan Aybaba, "Rakibimize bir kaç tane pozisyon verdik özellikle stoperlerin arkasın atılan toplarda bekler kademeye gelemeyince gerçektende İçel net pozisyonlar yakaladı. Sonradan toparladık gol attık golden sonra iyi oynamaya başladık posizyon bulduk. Ama bir ölü toptan gol yedik. İkinci yarı golle başladıktan sonra oyunda dengeyi tamamen biz kurduk ve konrolü ele aldık. Sonrasında belki 60. dakikadan sonra maçı daha farklı koparabilirdik. Ama futbol bu. Trabzon beraberliği içeride kaybettiğimiz bir maçtan sonra bu galibiyet bize çok iyi geldi" diye konuştu.

Bundan sonraki maçlarının daha zor olduğuna işaret eden Aybaba, "Bu haftayı arkadaşlarımızla konuşarak daha iyi motive olarak önümüzdeki maçlara hazırlanacağız. Bundan sonraki her maçı kazanmak için çalışıyoruz ve sahaya bunun için çıkıyoruz. Bundan sonra hedef Bursaspor maçı ona hazırlanacağız" dedi.

Bir gazetecinin Almedia'nın durumunu sorması üzerine Aybaba "Sakat ayağı değil diğerinde bir yırtık var heralde. Ama Niang'ın tam net belli değil yarın MR'ı çekilecek ikiside önemli oyuncularımız. Özellikle Niang bugün çok başarılı oynadı. Onuda kutluyorum. Uzun bir süreden sonra aramıza katıldı.

Uzun bir oynamadığı süreçten sonra bizde de zorlayarak oynadı ve bana göre takımın en iyilerinden biri idi" cevabını verdi.Aybaba bir gazetecinin ilk 5 dakida takımın sahada olmadığını hatırlatması üzerine Toraman şöyle cevap verdi:
"Büyük takımlar kötü oynarken kazanmasını bilmeli. Kötü oynarken pozisyona girmesini bilmeli. Kötü oynarken pozisyon vermemeyi bilmeli. Bunları yaptığınız sürece her maçı kazanabilirsiniz. Bizde bir kaç tane pozisyon verdik, takım duruşumuzda bir kaç eksiğimize rağmen fazla bi eksik yoktu o nedenle bu gün maçı kazandık. Bütün oyuncularımı kutluyorum. Camiamımıza hayırlı olsun."Futbolculardan İbrahim Toraman ise "Kazandığımız için mutluyuz. Oyuna iyi başlamadık İçel daha iyi başladı.

Onlarda zor durumdalar. Golü bulduktan sonra iyi oynamaya başladık 5-10 dakika. Zor bir maç oldu. Zor bir deplasmanda kazandığımız için mutluyuz. İlerisi için için daha iyi olmamız gerekiyor" diye konuştu.

Veli Kavlak ise İçel idmanyurdu'nun iyi oynayarak işlerini zorlaştırdığı galibiyeti aldıkları için mutlu olduklarını dile getirdi .