Alleben Su Sporları Festivali Başladı

Denizi olmayan bir kentte su sporları ve değişik faaliyetleri gerçekleştiren Gaziantep, su sporları turizminde de ilgi çekmeye devam ediyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın 2013 yılı takviminde yer alan “Alleben Göleti Su Sporları Dragon Kano Yarışmaları” kapsamındaki yarışların üniversiteler etabı başladı.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile başlayan üniversiteler etabına üniversitenin çeşitli bölümlerinden 20 takım katıldı.

Yaklaşık 400 öğrencinin katıldığı yarışmalarda bu hafta ve sonrasında Zirve Üniversitesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi de yer alacak. 7 etap şeklinde düzenlenen yarışmalara üniversiteler etabından sonra liseler ve kurumlar arası yarışlarla devam edilecek. Her yarışta ilk üçe giren takımlar haziran ayında yapılacak büyük finalde karşılaşacaklar. Burada da ilk üçe giren takımlar Dragon Kano Yarışmalarında Gaziantep derecesi elde edecek. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, DSİ tarafından ‘Taşkın Önleme Projesi’ olarak başlatılan Alleben Göleti’nin daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından devralındıktan sonra şehrin sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlamaya başladığını söyledi.

Güzelbey, şöyle konuştu:“Toplam alanı 1 milyon metre kareden fazla olan Alleben Göleti iki yıldır su sporları festivaline ev sahipliği yapıyor. Sadece bununla da kalmıyor, çok yakın bir gelecekte Gaziantep’e büyük bir vizyonel getiri sağlayacak gezi, spor ve eğlence amaçlı su oyunları, yüzme havuzu, plaj, ses ve ışık oyunları, restoranlar, günü birlik dinlenme alanları, bungalov evler, karavan kampı gibi projelerin de hayata geçeceği bir yer olacak."