Uygun: Genel Anlamda Memnun Olmadığım Bir Maç Oldu

Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, kendi sahalarında 2-2 berabere kaldıkları Akhisar Belediyespor maçıyla ilgili, “Son 20 dakikasından memnun olduğum, ama genel anlamda memnun olmadığım bir maç oldu.” dedi.

Akhisar Belediyespor maçının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Uygun, maçı kazanmak için sahaya çıktıklarını söyledi.

Seyirciye 3 puanı hediye edip, oynayacakları oyundan da keyif almak istediklerini ancak planlarının istedikleri gibi gitmediğini aktaran Uygun, “Saha içerisinde giden aksaklıklar, takımın sürantrene olmuş vücut yapısı, yediğimiz gollerden Sonra da demoralize olmuştu. Mecburen oyunu taktiksel olarak değiştirmek gerekiyordu. Maçın kaderini değiştirmek adına hamleler yaptık. Belki de Gaziantep takımının ilk defa 3 tane oyuncusu geri dönüşüm için inanılmaz derecede kreatif bir futbol oynadı. Karşılığında 2-2’ye getirdik.” diye konuştu.

Son 15 dakikada 7 tane yüzde 100 pozisyonu kaçırıp, ikisini atabildiklerini kaydeden Uygun, “Ben futbolcu kardeşlerimle gurur duyuyorum. Çok zorluklardan geçiyorlar. Çok kolay değildir. Çok sıkıntı yaşıyorlar. Yaşadıkları bu sıkıntı, seyirci baskısı, uğradıkları antrenman sürantrenesi onların gerçek performanslarını sergilemesini engelliyordu. Geldiğimizden beri bir şeyleri değiştirmeye çalışıyoruz. Ama değişmeyen şeyler malum. Siz benden daha iyi biliyorsunuz. Ona rağmen, Son 20 dakikasından memnun olduğum, ama genel anlamda memnun olmadığım bir maç oldu. Akhisar takımını da kutluyorum. Çok candan mücadele ettiler. İyi futbol oynadılar. Onlar da bu puanı hak ettiler. Her iki tarafı da tebrik ederim.” değerlendirmesinde bulundu. Gaziantepsporlu futbolcu İvan Kecojevic de maçın ilk yarısına kötü bir başlangıç yaptıklarını belirtti.

İkinci yarı için soyunma odasında arkadaşlarıyla Sonucu değiştirmek için konuştuklarını anlatan kırmızı siyahlı futbolcu, “Yine şanssız ve bize yakışmayan bir gol yedik. Ama kafamızı öne eğmedik. Maça devam ettik. Özellikle Son 20 dakika takımımız reaksiyon gösterdi durumu 2-2’ye getirdik. Galip de gelebilirdik. Ama olmadı. Bu Son 20 dakikayı bundan Sonraki maçlarda 90 dakikaya yayabilirsek, iyi skorlar alırız siye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı. Gaziantepspor’un beraberlik golünü kaydeden isim olan Wilton da şunları söyledi: “Normalde kazanmamız gereken bir maçtı. Ancak ilk yarıya çok kötü bir başlangıç yaptık. Bu maçın geneline de yansıdı. Sadece Son 15-20 dakika takım reaksiyon gösterdi ve Sonuçta maçı 2-2’ye getirdik. Bizim amacımız takımı daha üst seviyelere çıkarmak, ligden düşme korkusunu yaşamamak. O yüzden bu tür maçlarda gösterdiğimiz reaksiyonu 90 dakikaya yayarsak sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum.”