Samet Aybaba: Sezonun En Kötü Maçlarından Birini Oynadık

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, Trabzonspor müsabakasının bu sezon en kötü oynadıkları maçlarından biri olarak belirtti.

Samet Aybaba, 0-0 biten maçın ardından yaptığı değerlendirmede, “En kötü oynadığımız maçlardan bir tanesi, Temposuz, isteksiz, çok pas hatası yaparak oynadık. Kalede başlayan erken sakatlık, sol kenardaki aksama, Fernandes’in arka adalesindeki sıkıntı üst üste geldi. Hücuma yönelik direnci kaybedince orta alanı da kaybettik. Biz tempolu coşkulu oynayan ve her zaman bu özelliğimiz ile ön plana çıkan bir takımız ama ne yazık ki bunu bu maçta yakalayamadık. Cenk’i kutluyorum çabuk çabuk oyuna girdi. Mücadele eden arkadaşlarımızı da kutluyorum. 9 önemli maçımız var. O istekli ve tempolu oyunumuza bir hafta ara verme şansımız var. Kasımpaşa maçıyla yeniden başlamak istiyoruz.” dedi.

‘Bu maçın ardından Beşiktaş’ın şampiyonluk şansını nasıl görüyorsunuz?’ şeklindeki soruya Aybaba, “Biz böyle bir şansı konuşmadık. Hep söylüyoruz arkadaşlara, gizli hedefimiz var diye. Önümüzdeki maça bakacağız dedik.” cevabını verdi.Aybaba, Galatasaray’ın mağlubiyetinin futbolcular üzerinde bir baskı oluşturup oluşturmadığına dair soru üzerine de, “Bilmiyorum arkadaşlarla konuşmadık. Olmuş olabilir. Bunu telafi edeceğiz.” diye konuştu.

FUTBOLCULARIN DEĞERLENDİRMELERİ

Futbolculardan Escude de Trabzonspor ile sahasında oynamanın her zaman zor olduğunu belirterek, “Trabzonspor güçlü bir takım. İyi şanslar elde ettik ama gol noktalarında değerlendiremedik. Sonuç olarak bir puan pozitif olarak gözüküyor.” dedi.

Gökhan Süzen ise Galatasaray’ın mağlubiyetinin kendileri için bu maçın önemini daha da arttırdığına vurgu yaptı. Maça iyi başlayamama nedenlerinin biraz da bu olduğunu ifade eden Gökhan, “Herkes her zaman oynadığı futbolu bugün sahaya yansıtamadı. Maçın büyük bölümünde geride kalan ve topla az oynayan taraftık. Gollük pozisyonumuz da oldu ama bugün çok da iyi oynayamadık. Böyle bir fırsatı değerlendiremedik ama bundan sonrası çok daha önemli oldu. Liderle aramızdaki puan farkı 4’e indi. Buradan alınan bir puan çok önemli oldu. Bu saatten sonra alınacak her puanın çok önemi var.” ifadelerini kullandı.