Özbekistan’ın Modern Yeni Stadı 26 Mart’ta Topla Buluşuyor

Özbekistan'ın geçtiğimiz Eylül ayında Cumhurbaşkanı İslam Kerimov’un da katıldığı görkemli bir törenle hizmete açılan üstü kapalı en modern stadı 26 Mart’ta topla buluşuyor.

Özbekistan Oliy (yüksek) Ligi takımlarından Bunyodkor takımının maçlarını oynayacağı stat, 26 Mart’ta ilk defe resmi bir karşılaşmaya ev sahipliği yapacak. Yeni stattaki ilk karşılaşmada Brezilya-2014 Asya elemeleri kapsamında A Grubu’nda yer alan Özbekistan ve Lübnan karşı karşıya gelecek. Özbekistan, beşer takımlı grupta 5 karşılaşma sonunda 8 puanla lider, Lübnan ise 4 puanla son sırada yer alıyor.
Bu arada Özbekistanlı futbol seferler yeni statta oynanacak ilk maçı seyredebilmek için karşılaşma biletlerine yoğun ilgi gösterdiği bildirildi.

Özbekistan, aynı stattaki bir sonraki maçta ise 18 Haziran'da Katar'ı ağırlayacak. 35 bin koltuk kapasiteli stat sadece Özbekistan'ın değil aynı zamanda Orta Asya'nın da en modern stadı konumunda. 28 Eylül 2012'de Cumhurbaşkanı Kerimov'un da katıldığı görkemli bir törenle hizmete açılan stat yaklaşık 150 milyon dolara mal olmuştu.