Olin Edirne Uzatma Periyodunda Yıkıldı

Beko Basketbol Ligi’nde alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Olin Edirne, normal süresi 59-59 sona eren karşılaşmada Aliağa Petkim’e birinci uzatma periyodu sonucunda 67-72 yenilerek 21’inci haftada 16’ncı mağlubiyetini aldı.

Olin Edirne ile Aliağa Petkim, Beko Basketbol Ligi’nin 21’inci hafta müsabakasında Edirne Mimar Sinan Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi. Baştan sona büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmadan üstün ayrılan taraf, 67-72’lik skorla konuk takım Aliağa Petkim oldu.

Olin Edirne karşılaşmaya; Mehmet, Videnov, Bekir, Tapoutos ve Parakhouski beşiyle, konuk ekip Aliağa Petkim ise Chalmers, Shumpert, Melih, Ahmet ve Francis beşiyle başladı.

İlk periyot Bekir ve Parakhouski ile sayılar bulan sarı yeşilliler ilk periyodu 15-10 önde tamamladı.

İkinci periyot Tapoutos ve Yunus Emre ile etkili olan Olin Edirne karşısında Francis ve Shumpert ile ayakta durmaya çalışan İzmir temsilcisi, Görkem’in son saniye üçlüğüyle skoru 31-30’a getirdi ve soyunma odasına 1 sayı geride gitti.

Üçüncü periyot, önceki iki periyot gibi iki takım açısından da sayı bakımından kısır geçti. Bu periyotta Olin pota altında etkili olmaya çalışırken Aliağa Petkim de dış atışlarda sayı sayı aradı. Periyodun sonlarına doğru iki takım da savunmasını sertleştirirken Olin Edirne final periyoduna 43-41 önde girdi.

Son periyotta büyük çekişme yaşandı. Ev sahibi Olin, yabancı oyuncuları Videnov, Tapoutos ve Parakhouski ile etkili olurken İzmir temsilcisi ise Türk asıllı oyuncusu Mert Shumpert ile sayılar buldu. Son 1 dakikaya 2 sayı üstünlükle 59-57 önde giren Olin, Chalmers’in maçın bitimine 6 saniye kala attığı baskete engel olamadı ve maçın normal süresi 59-59 eşitlikle sona erdi.

Uzatma periyoduna Mehmet Yağmur’un sayısıyla başlayan sarı yeşilliler Videnov ile etkili olsa da Shumpert’i durduramadı ve karşılaşmadan 67-72 mağlup ayrıldı.

Olin Edirne’de Videnov’un 15 ve Bekir ile Parakhouski 14’er sayısı Olin’e galibiyet için yetmezken Aliağa Petkim’de Shumpert 26 sayıyla galibiyetin mimarı oldu. Aliağa’da ayrıca Francis de 15 sayı 17 ribauntluk performansla galibiyete katkı sağladı.

Olin Edirne 21’inci haftada 16’ncı mağlubiyetini alırken puanını 26’ya yükseltti. Aliağa Petkim ise 8’inci galibiyetini elde etti ve puanını 29’a yükseltti .

Kaynak: İHA