Bozüyük’te Kış Spor Okulları Törenle Açıldı

Bozüyük’te toplam 7 branşta düzenlenen ve yaklaşık 1200 öğrencinin başvuru yaptığı Kış Spor Okulları törenle açıldı.

Bozüyük Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi’nin işbirliği ile düzenlenen kış spor okullarının açılış töreni Bozüyük Belediyesi Spor Salonu’nda yaklaşık 2 bin kişilik yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Açılış törenine Gençlik Spor İl Müdürü Lütfü Doyuk, Bozüyük Belediyesi Başkan V. Fatih Bakıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Başıbüyük ile bir davetli ile öğrenci velileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Basketbol, voleybol, tenis, güreş, atletizm, badminton ve taekwondo branşlarında düzenlenen kış spor okullarının açılış töreni 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı.

Bozüyük Belediye Başkan V. Fatih Bakıcı da açılışta yaptığı konuşmada “En güzel yatırım insana yapılan yatırımdır” diyerek, şunları söyledi:

"Biz insanlara en güzel armağan evlatlarımız, onlar bizim için gerçekten çok önemli. Onlar için her konuda fedakarlık yapıyoruz. En iyi eğitimi almaları için çabalıyoruz. Biz de bu gençlere sahip çıkmanın ne denli önemli olduğunu gayet iyi bilmekteyiz. Onlara sahip çıkmanın geleceğimiz olduğunu çok iyi biliyoruz. Gelecek onlarla var. Onları ne derecede iyi eğitebilirsek, onlara iyi yolda mesafe kat ettirebilirsek işte o zaman en iyi hizmetlerden birisini gerçekleştirmiş oluruz. Onların başarısı demek bizim ülkemizin gelecekteki başarısı demek. İnanın gelecek nesiller daha güçlü, daha bilgili daha tecrübeli yetişeceklerdir. İşte bunların temellerini de bu okullarda atıyoruz. Burada basketbol, voleybol, tenis, güreş, atletizm, badminton ve taekwondo branşlarında toplam 1200 yavrumuz eğitim görecek. Biz daha iyi eğitim görmeleri için Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile beraber Yeşilkent’te çok güzel bir futbol sahası çalışmamız devam etmektedir. Aynı zamanda yine Yeşilkent’te 2 bin kişilik bir spor salonumuzu da bu yıl hizmete açmak için var gücümüzle çalışmaktayız. Biliyorsunuzki spora erken yaşlarda başlamanın başarıda önemli bir rolü var. Bugün açılan Kış Spor Okulu, Türk sporuna önemli bir katkıdır. Bu okullar sayesinde çocuklarımız Türk sporunu Türkiye’de ve uluslar arası alanlarda başarıyla temsil edecekler. Ayrıca çocuklara enerjilerini harcayacak bir etkinlik bulmazsak maalesef çocuklarımız istemediğimiz yollara başvurabilirler. Bu nedenle çocukların gelişiminde sporu hem bedensel hem de psikolojik olarak bir araç olarak görmek gerekiyor. Eğer çocuklarımızı spora teşvik edersek ülkemizin geleceği de daha parlak olacaktır.

Tabi burada hocalarımızın da gayretlerini unutmamamız gerekiyor, onlar tatil günleri olan cumartesi ve pazar günlerini çocuklarımıza adayarak büyük bir fedakarlık yapıyorlar. En büyük fedakarlığı da siz değerli anne ve babalar yapıyorsunuz. Size çok teşekkür ediyoruz. Sevgili çocuklarınızı bizlere emanet ediyorsunuz. Bizde sizlerin bu güvenine layık olmaya çalışacağız."İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Başıbüyük de yaptığı konuşmada sporun; öğrencilerin başarısı üzerinde büyük bir katkısı olduğunu söyleyerek, “Bizler biliyoruz ve inanıyoruz ki çocuklarımızın akademik başarısı sosyal, kültürel, sportif etkinliklere gösterdiği ilgi ve başarı sayesinde olmaktadır.” dedi.

Gençlik Spor İl Müdürü Lütfü Doyuk ise konuşmasında sporcu öğrencilerle gurur duyduğunu belirterek, “Spor coşku ve heyecandır. Spor dostluğun, centilmenliğin, birlik ve beraberliğin, kaynaşmanın, sağılığın, hareketli olmanın bir ifadesidir.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından spor branşlarında öğretici olarak görev alan antrenörler tanıtıldı.