260 Güreşçi Düzce’de Madalya İçin Güreşti

Okul Sporları Federasyonu 2013 faaliyet programında yer alan Türkiye 15-16 Yaş Erkekler Serbest ve Greko-Romen Güreş Grup Müsabakaları Düzce 18 Temmuz Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 18 Temmuz Spor Salonunda Okul Sporları 15-16 Yaş Serbest ve Greko-Romen Güreş Müsabakaları oynandı. 18 Temmuz Spor Salonunda gerçekleştirilen Güreş Müsabakalarında Serbest stilde 20 il ve 156 sporcu katıldı.

Greko-Romen stilde ise 13 ilden 104 takım katıldı.

Grup Müsabakasına toplamda260 sporcu katıldı.

15-16 Yaş kategorisinde 260 sporcu mindere çıkarken 18 Temmuz Spor Salonunda Açılış Seremonisi de gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşmalara geçildi. Türkiye 15-16 Yaş Erkekler Serbest ve Greko-Romen Güreş Grup Müsabakaları açılış seremonisine katılan Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, “Alt yapıya, yeni spor salonları ve semt sahalarının yapımına da önem veriyoruz. Sporun önemini kavrıyoruz önce tesisleşme, sonrasında da insan yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Çocuklarımıza biz sahip çıkmazsak başkaları çok çabuk sahip çıkabiliyor. Tüm antrenörlerimi kutluyor, gençlerimize de başarılar diliyorum. Ayrıca bu tür müsabakaların ilimizde gerçekleştirilmesinde emeği geçen başta İl Temsilcimiz Ramazan Topal olmak üzere herkesi de kutluyorum” dedi.

Açılış konuşmasının ardından greko-romen kategorisi ve sikletlerinde dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

Greko-romen kategorisi 42 kiloda Hasan Karabulut altın, İbrahim Türkeş gümüş ve Mikail Narinç ve Metin Aygören bronz madalyalarını Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran’ın elinden aldı.

46 kiloda Cihat Liman altın, Onur Bağçı gümüş ve Mehmet Softa ile Bülent Kocabıyık bronz madalyalarını Düzce Güreş İl Temsilcisi Ramazan Topal’dan aldı.

50 kiloda Abdurrahman Altan Altan, Onur Atalay gümüş ve Serhat Çokakadar ile Mücahit Kaya bronz madalyalarını Güreş Federasyonu Gözlemci hakemi Haşmet Yöreli’nin elinden aldı.

54 kiloda ise Furkan Özen altın, Onur Tektaş gümüş ve Samet Ak ile Burak Çakal bronz madalyaların sahibi oldular .

Kaynak: İHA