Torul’da Maddi Krize Neşter Vuruldu

Acıbadem Voleybol Erkekler 1.liginde mücadele eden ve ekonomik olarak zor günler geçiren Gümüşhane Torul Gençlik spor kulübünde, maddi krize neşter vuruldu.

Torul Kaymakamı Recai Karal’ın girişimleri ile kulübe sponsorluk desteği sağlayan İdol Elektrik firması sporcuların alacaklarının bir bölümünü karşıladı.

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, beraberinde Torul Kaymakamı Recai Karal, kulüp yöneticisi Evren Evrim Özdemir ve şirket yetkilileri ile birlikte kulüp binasına giderek sporcu ve yöneticilerle bir araya geldi.

Kulübe sponsor desteği sağlayan İdol Elektrik A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Emin Gürdin, İdare Müdürü Atilla Örme ve Muhasebeci Çetin Güler'in de hazır bulunduğu ziyarette, Genel Müdür Gürdin ile kulüp yöneticisi Evren Evrim Özdemir arasında sponsorluk desteği protokolü imzalandı. “İMKANLARIMIZIN SINIRLI OLMASI, BİZİM AZMİMİZİ KIRMIYOR, BAŞARIYA ODAKLANMIŞ ŞEKİLDE MÜCADELEMİZE DEVAM EDİYORUZ” Vali Mayda, burada yaptığı konuşmada, Gümüşhane Torul Gençlik kulübünün birinci ligde Gümüşhane'yi iftiharla temsil ettiğini belirterek, “Takımımız, ilçe bazında başlayan ve ilimizi temsil eden, ilimizin desteği ile faaliyetlerine devam eden ve birinci ligde faaliyet göstermesi nedeniyle Halkbank, Ziraat Bankası, Fenerbahçe gibi takımlarla mücadele etmek durumunda. Biz şuna inanıyoruz, spor centilmenlik, spor iddialı olmak ve gayret etmek azmiyle mümkün oluyor. Rakiplerimizin çok güçlü olması ve bizim de imkanlarımızın sınırlı olması, bizim azmimizi kırmıyor. Biz başarıya odaklanmış bir şekilde mücadelemize devam ediyoruz.” dedi.

Kulübün maddi yönden bazı sıkıntıları olduğunu, iş adamlarından gelen desteklerle kulübün ve sporcuların ihtiyaçlarının karşılandığını kaydeden Vali Mayda, Torul Kaymakamı Recai Karal’ın girişimleri ile İdol Enerji A.Ş. tarafından kulübe maddi destek sağlandığını belirterek, böylelikle sporcuların birikmiş alacaklarını da ödediklerini söyledi.

“ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE KULÜBÜMÜZÜN BİRİKMİŞ BORÇLARININ ÖDENMESİ İÇİN DE BAZI GİRİŞİMLERİMİZ OLACAK” Sponsor firmaya sağladıkları katkı nedeniyle teşekkür eden Vali Mayda, şöyle konuştu: “Sonuç olarak bir çorba pişiriliyor. O çorbada, herkesin kendi imkanlarıyla katkısı oluyor. İş adamlarımızın, Valiliğimizin, Kaymakamlığımızın, Belediyemizin destekleriyle biz yolumuza devam edeceğiz. İddiamızdan vazgeçmeyeceğiz. Doğal olarak bu bir moral ve motivasyon meselesidir. İstedik ki, bizi seven insanlarla paylaşalım. Önümüzdeki günlerde kulübümüzün birikmiş borçlarının ödenmesi için de bazı girişimlerimiz olacak. Onu da önümüzdeki günlerde paylaşacağız. Oluşturulan bir yönetim kurulumuz var, onların da İstanbul'daki temasları devam ediyor. Onların da sağlamış olduğu desteği önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşmış olacağız.” “TAMAMEN BAŞARIYA ODAKLANDIK” Şehrin takımla bütünleştiğini ve tamamen başarıya odaklandıklarını dile getiren Vali Mayda, başarı grafiğinin artarak devam etmesini dileğinde bulunarak, “Başta, hocamız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu arada Evren kardeşimizi de unutmamamız lazım. Sağlığını da riske atmak suretiyle bu kulübün hep içinde oldu, arkasında durdu. Zaman zaman sıkıntılar olduğunda hep üstlendi, sorumluluktan kaçmadı. Ona da özel teşekkür ediyoruz. Yine ilçemize atandığı tarihten itibaren kaymakam arkadaşımız tam bir sorumluluk bilinci içerisinde bu takımı omuzlamaya çalıştı. Gayret etti, bu buluşmayı da kendisi sağladı. Ben ona da özel teşekkür ediyorum. Gururumuzu, başarımızı hep artıracak takımımıza da başarılar diliyorum.” diye konuştu.

“TORUL: MUCİZE BİR TAKIM” Takıma sponsor desteği sağlayan İdol Elektrik Üretim A.Ş Genel Müdürü Mehmet Emin Gürdin, Gümüşhane Torul Gençlik'in epik bir hikayesi olduğunu belirterek, takımı ‘mucize bir takım’ olarak nitelendirdi. “BU KADAR İMKANSIZLIKLAR ARASINDA BU DERECE BAŞARILI OLMALARI ÇOK ETKİLEYİCİ” Yönetim kurulunda takımın mutlaka desteklenmesi gerektiğini söylediğini hatırlatan Gürdin, “Çünkü bu takım gerçekten çok etkileyici. Bu kadar imkansızlıklar arasında bu derece başarılı olmaları çok etkileyici. Biz de elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Umarım, play-off'a da kalarak büyük bir başarı elde ederler. Başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Törende yapılan konuşmaların ardından sporculara ödemeleri yapıldı .

Kaynak: İHA