Tekvandocular Kadına Yönelik Şiddeti Tekme Atarak Protesto Edecekler

Edirne Belediyesi Spor Kulübü, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle 10 Mart Pazar Günü Ekrem Demiray Spor Salonu’nda bir etkinlik düzenleyerek dünya kadınlarının sorunlarına dikkat çekmeyi hedefliyor.

Yalnızca kadın tekvandocuların katılacağı ‘Tataminin Perileri Tekvando Şöleni’nde, kadın tekvandocular, kadınlara uygulanan şiddeti ve ayrımcılığı protesto etmek amacıyla tekme atacak. Yunanistan ve Bulgaristan’dan da sadece tekvandocuların katılacağı organizasyonda ayrıca komşu ülkelerin kardeşliği ve kadınlara pozitif ayrımcılık ön plana çıkarılacak.

Organizasyonla ilgili olarak Edirne Belediyesi Spor Kulübü Tekvando Branş Sorumlusu Metin Eşme yaptığı açıklamada Türkiye genelinde 100 binin üzerinde lisanslı kadın sporcunun tekvando yaptığını söyledi.

Pazar günü yapacakları organizasyonla dünya kadınlarının maruz kaldığı şiddet, olumsuz davranış ve negatif ayrımcılığa tepki göstermek istediklerini ifade eden Eşme, “Şölen havasında geçecek organizasyonumuzda yer alacak olan 3 komşu ülkenin tüm bayan sporcuları gün sonunda madalya ve sertifika alacaklar, kaybetmenin olmadığı bir gün geçirecekler” dedi.

Eşme, Pazar günü Ekrem Demiray Spor Salonu’nda yapılacak ve saat 12.00’de başlayacak etkinliğe tüm Edirne halkının davetli olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA