Kadınlar Basketbol 1. Ligi

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi'nde mücadele eden İçel Büyükşehir Belediyesi'nde, Galatasaray karşısında alınan galibiyetin sevinci yaşanıyor.

Dün evinde Galatasaray'ı 77-68 mağlup eden İçel Büyükşehir Belediyesi, bu sonuçla birlikte ligde üst üste 13. galibiyetini almış oldu. Ligde 20 maçta 17 galibiyet, 5 mağlubiyet alan İçel ekibi, 39 puanla 3. sırada yer alıyor. Bu hafta sonu evinde Beşiktaş ile karşılaşacak olan Güney ekibi, bu maçı da kazanıp galibiyet serisine devam etmenin planlarını yapıyor.

Dün oynadıkları Galatasaray ile bu hafta sonu oynayacakları Beşiktaş maçlarıyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan İçel Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Mehmet Özcan, Galatasaray maçının bekledikleri gibi zor geçtiğini ifade ederek, "Galatasaray maça konsantrasyonu yüksek seviyede ve sert başladı.

Ama oyuncularımız da maçı kazanmak için ne gerekiyorsa sahaya yansıttı. Özellikle Shavonte Zellous maçı çok istediğini saha içinde gerek skor atarak gerekse savunma yaparak bunu bizlere gösterdi. Rakibin aşırı sertliklerine rağmen oyuncularımız sabırla mücadelesine devam ederken, Bahar Öztürk'ün kritik 3'lükleri, tek başına Galatasaray'ın uzunlarıyla mücadelesi, İngiliz oyuncumuz Chantelle Handy'in kendinden uzun ve geniş oyunculara karşı mücadelesi, İçelli genç oyuncumuz 18 yaşındaki Merve Aydin'in soğukkanlılık içerisinde takımı iyi yönetmesi ve kritik bir anda sorumluluk alarak 3 sayı atması maçı kazanmamızı sağladı. Ayrıca Merve Aydin'in Milli Takım'ın oyun kurucusu Işıl Alben'e çok iyi savunma yapması ve oyunu istediği gibi kurdurmaması da bizi çok sevindirdi. Maçın büyük bir bölümünü 5 oyuncu ile oynayıp, Euro Lig'de oynayan bir takıma karşı kazanmakta ayrıca bizi mutlu etti. Kazanmamız imkansız gibi gözüken bir maçtan galip geldiğimiz için teknik heyeti ve oyuncularımızı kutluyorum. Bizi yalnız bırakmayan İçelli taraftarlara da ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Beşiktaş maçıyla ilgili de konuşan Özcan, "Beşiktaş takımı devreyi ne kadar sıfır galibiyetle kapatmış olsa da arada flaş transferler yaparak güçlü bir takım haline geldi. Bunu da ikinci yarıda aldığı 6 galibiyetten görebiliyoruz. Bu maçında çok zor geçeceğinin bilincindeyiz. Dar rotasyonumuz ve takımın yorgunluğuna rağmen taraftarlarımızın bize vereceği büyük destekle bu maçı da kazanacağımıza inanıyorum. Bütün İçelli taraftarları bize destek olmaya çağırıyorum" şeklinde konuştu

Kaynak: İHA