Görme Engelli Minik Yüzücüler Hünerlerini Sergiledi

Yenimahalle Belediyesi tarafından kurulan Engelliler Spor Kulübü Yüzme Takımı’nın sporcuları Batıkent Hacı Sabancı Yüzme Havuzu'nda yurtiçi ve yurtdışında yapılacak şampiyonalara hazırlanıyor.

Yenimahalle Belediyesi Engelliler Spor Kulübü Yüzme Takımı sporcuları, Alanya’da yapılacak Türkiye Şampiyonası’nın hazırlıklarını sürdürüyor. Görme engelli genç yüzücüler Batıkent Hacı Sabancı Yüzme Havuzu’nda hazırlıklarını sürdürürken, görme engelli yüzücüleri ziyaret eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, sporcuların kendi aralarında yaptıkları bayrak yarışlarını izledi.

Sporcularla sohbet eden Başkan Fethi Yaşar, genç yüzücülerden önemli dereceler beklediğini söyledi.

Yenimahalle Belediyesi’nin sadece görme engelliler için değil diğer engelliler için de çok önemli çalışmalar yaptığının altını çizen Başkan Yaşar, “Gelmişlik sadece para ile değil. Kültür ile spor ile engelli ve engelsiz tüm vatandaşların kamu olanaklarından aynı derecede yararlanmasından geçiyor. Yenimahalle Belediyesi olarak tüm engellilerimizi tespit ettik, hangi gruptan engelli olduğunu biliyoruz ve bununla ilgili bir müdürlük kurduk” dedi.

“GÖRME ENGELLİ ÇOCUKLARIMIZIN BÜYÜK BAŞARILAR ALACAĞINA İNANIYORUM” Yenimahalle Belediyesi Engelliler Spor Kulübü Yüzme Takımı sporcularından yurtiçi ve yurtdışında başarılar beklediğini belirten Başkan Yaşar, “Alanya’da düzenlenecek Türkiye Şampiyonası’nda yarışacaklar. Bugüne kadar engelli takımlarımız hem dünyada hem de Türkiye’de çok önemli dereceler elde ettiler. Görme engelli çocuklarımızın da büyük başarılar alacağına inanıyorum. Hepsini şampiyon olsunlar diye göndereceğiz ama Yenimahalle Belediyesi engellilere verilen haklar yüzünden şampiyon zaten. Biz engelli vatandaşlarımıza her türlü yardımı ve desteği vermekten çekinmedik” diye konuştu.

Başkan Yaşar, takım içindeki sporcuların kendi aralarında yaptıkları yarışmada dereceye giren sporculara madalyalarını verdi.

Belediyenin yüzme takımına giren 7 yaş üzeri görme engelli sporcular, kulübün antrenörleri tarafından yüzme eğitimlerine tabi tutulurken, minik yüzücüler kısa sürede engelli olmayan yaşıtları ile yarışabilecek seviyeye geldiler. Yüzmeyi çok sevdiklerini belirten görme engelli minik yüzücüler, kendileri gibi engelli tüm arkadaşlarını da yüzme takımına davet ettiler .

Kaynak: İHA