F.Bahçe Ülker mucizeyi arıyor

Fenerbahçe Ülker, THY Avrupa Ligi son 16 turunda sahasında, eski Anadolu Efes koçu David Blatt idaresindeki Maccabi Electra'yı konuk edecek.

THY Avrupa Ligi son 16 turu F Grubu 9. haftasında Fenerbahçe Ülker ile Maccabi Electra Tel-Aviv karşı karşıya geliyor. Grupta çeyrek final şansını mucizelere bırakan Fenerbahçe Ülker, Maccabi ile sahası Ülker Sports Arena'da karşılaşacak.

Son 16 turu 3. haftasında karşı karşıya gelen iki ekibin mücadelesinde Maccabi'den Ricky Hickman, haftanın en değerli oyuncusu ödülünü getiren performansının da sürüklemesiyle Fenerbahçe Ülker 91-73 mağlup oldu. Galibiyet derecesi 4-5 olan ve çeyrek final şansını artırmak isteyen Maccabi, üstüste 3. deplasman galibiyetin İstanbul'da almak istiyor. Yediği 89.8 sayıyla Avrupa Ligi'nde bu alanda son sırada yer alan Fenerbahçe Ülker'e karşı hızlı hücumcularına güvenen Maccabi koçu David Blatt'ın elinde Devin Smith, Shawn James, Ricky Hickman, Lior Eliyahu, Nik Caner-Medley, David Logan, Yogev Ohayon gibi yıldız isimler bulunuyor.

THY Avrupa Ligi'nde galibiyet derecesi 2-7 olan ve bu galibiyetleri evinde alan Fenerbahçe Ülker, bir 3.'sü bu maçla birlikte eklemek istiyor. İtalyan koç Simone Pianigiani'nin istifasından sonra göreve gelen Ertuğrul Erdoğan, geçen hafta çıktığı ilk Avrupa Ligi maçında Montepaschi Siena'ya mağlup oldu.

Fenerbahçe'den Emir Preldzic'in ayak sakatlığına rağmen oynaması beklenirken, Maccabi bu maça tam kadro olarak gelecek. Türkiye saati ile 21.45'te başlayacak ve Ülker Sports Arena'da oynanacak maçın hakem kadrosu ise İspanya'dan Dani Hierrezuelo, Yunanistan'dan Spiros Gkontas ve yine İspanya'dan Juan Carlos Garcia Gonzalez. Karşılaşma NTV Spor'dan naklen yayınlanacak.