Bursaspor’un İstanbul’da Galibiyet Hasreti

Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Bursaspor, sarı-lacivertli rakibini mağlup ederek, 931 gün sonra İstanbul takımına karşı deplasmanda galibiyet sevinci yaşamak istiyor.

Yeşil-beyazlılar, Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasında Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nda Fenerbahçe’nin konuğu olacak. Bu sezon İstanbul takımları ile oynadığı 7 karşılaşmada da galibiyet sevinci yaşayamayan Bursaspor, 3 İstanbul takımına karşı uzun süredir deplasman galibiyeti yaşayamaması ile de dikkat çekiyor. 931 GÜN SONRA DEPLASMANDA GALİBİYET ARAYACAK Yeşil-beyazlılar, Pazar günü oynanacak olan karşılaşmada Fenerbahçe’yi mağlup etmesi halinde 931 gün sonra 3 İstanbul takımına karşı deplasmanda galibiyet yaşamış olacak. 3 İstanbul takımına karşı en son galibiyetini 2010-2011 sezonun 2. haftasında Ali Sami Yen Stadyumu’nda oynanan mücadelede Galatasaray’ı 2-0 yenerek alan yeşil-beyazlı ekip, bu hasretini de Fenerbahçe karşısında dindirmek istiyor. TARAFTAR ÇIKARMA YAPACAK Öte yandan zorlu deplasmanda Bursasporlu taraftarlarda takımlarına yalnız bırakmayacak. 3 bin dolayında yeşil-beyazlı taraftarın Bursa’dan takımlarına desteklemek adına İstanbul’a gideceği öğrenilirken, taraftarlar ayrıca, karşılaşmanın bitiş saatinin ardından Bursa’ya BUDO ile dönmek istediklerini ve ek sefer yapılması gerektiğini söylediler.

Bursaspor’un bu sezon İstanbul takımları ile oynadığı maçlar ve aldığı sonuçlar şöyle: 2. hafta: Bursaspor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor: 0-1 3. hafta: Galatasaray-Bursaspor: 3-2 8. hafta: Bursaspor-Fenerbahçe: 1-1 10. hafta: Bursaspor-Kasımpaşaspor: 1-2 11. hafta: Beşiktaş-Bursaspor: 3-3 19. hafta: İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Bursaspor: 4-1 20. hafta: Bursaspor-Galatasaray: 1-1

Kaynak: İHA