Beko Basketbol Ligi

Beko Basketbol Ligi’nde mücadele eden İçel Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı, artık kazanmak istiyor.

Geçen hafta Sonu evinde Banvit'e 92-90 mağlup olan İçel Büyükşehir Belediyesi, bu Sonuçla birlikte üst üste 6. mağlubiyetini almış oldu. Bu maçların 5'i evinde kaybeden İçel ekibi, ligde 5 galibiyeti, 15 mağlubiyeti bulunuyor. Bu hafta Sonu evinde Hacettepe Üniversitesi ile karşılaşacak olan Güney ekibi, bu maçı kazanıp çıkışa geçmenin planlarını yapıyor.

Geçen hafta oynanan Banvit maçı ile bu hafta Sonu oynayacakları Hacettepe Üniversitesi maçlarıyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan İçel Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı Antrenörü Mete Babaoğlu, Banvit'e şansız bir şekilde yenildiklerini ifade ederek, "Maça çok iyi başladık. 3. periyodun Sonuna kadar öndeydik. Bir ara sayı farkı 18'lere kadar çıktı. Ancak Son periyodu iyi oynayamadık. Son periyotta yaklaşık 4,5 dakika sayı atamadık. Durum böyle olunca tabi aradaki fark kapandı ve maçı kaybettik. Hep diyorum, maçların tamamında iyi oynamazsanız, iyi mücadele etmezseniz zor maç kazanırsınız. Bu maçta da bunu gördük. Maçı kaybettik. Ama yapacak bir şey yok. Üzgünüz" dedi.

Hacettepe maçıyla ilgili de konuşan Babaoğlu, "Rakibimiz sıralamada Son sırada yer alıyor. Ancak bu bizi ilgilendirmiyor. Sonuçta herkes kazanmak için sahaya çıkıyor. Şartlarımız eşit. Gününde olan ve iyi oynayan takım maçı kazanır. Ama artık kazanmak istiyoruz. Bütün planlarımızı bunun üstüne yapıyoruz. Günde çift idman yapıyoruz. Seyircimiz önünde ilk galibiyetimizi almak istiyoruz. Tabi bundan önce evimizde oynadığımız 5 maçtaki rakiplerin 3'ü sıralamada ilk 5'in içinde olan takımlardı. Zor maçlar oldu ama kazanamadık. Bundan Sonra daha bizim dengimizde olan takımlarla oynayacağız. İnşallah bir galibiyet serisi yakalayıp üst sıralara çıkacağız" diye konuştu.

Kaynak: İHA