Akademisyenler, Giresin Şöhretler Karmasına Karşı

5. Osman Ağa ve Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan Giresun Derneklerarası Futbol Turnuvası’nda 5. hafta da geride kaldı.

Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün Giresun şöhretler karmasıyla karşılaştığı haftada kıyasıya bir mücadele yaşandı. Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektör Yardımcısı ve İşletme Fakültesi Dekanı Halit Keskin’in ekibiyle birlikte görev aldığı Gebze Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü takımının diğer bir oyuncusu ise yine aynı Enstitü’de okutman olan tarihçi Kurtuluş Demirkol oldu.

Giresunlu doçent Okan Yeşilot’un da bulunduğu maçta, bir diğer konuk da 20. Dönem milletvekili Mehmet Sılay oldu. Sılay, maçtan sonra Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan’a kendi yazdığı bir kitap hediye etti. Hasan Turan’a bir kitap da eğitimci ve yazar Mustafa Öztürk tarafından hediye edildi.

Turnuvayla ilgili bir değerlendirme yapan Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektör Yardımcısı ve İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Halit Keskin, Türkiye'nin genel anlamda ihtiyaç duyduğu böyle birlik ve dayanışma projelerinin Giresunlular arasından çıkmasına çok memnun olduğunu dile getirerek, "Faaliyetleriyle Türkiye'ye örnek olan Giresun Federasyonu'nun sporla ilgili bu organizasyonunda yer almak benim için çok zevkli olduğu kadar, onur verici bir şeydir. Bütün Giresunluların huzur ve refahının adım adım gerçekleştiğini görmek bizi ayrıca memnun etmektedir." diye konuştu.

Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan ise, turnuvaya gelerek kendilerini onurlandıran Prof. Halit Keskin'in şahsında, ekibindeki tüm akademisyenlere ve turnuvaya gelen bütün konuklara teşekkür etti. Turan yaptığı açıklamada, Giresun'un kanaat önderlerinin halkla buluşarak ortak bir zeminde ortak hayaller uğruna çaba harcamasının çok anlamlı olduğuna dikkat çekti. Turan, "Turnuvaya gelerek futbol karşılaşması yapan bütün akademisyenlerimiz topluma 'Bir toplumda herkes aynı hayali kurabilir ve bu hayalin gerçekleşmesinde herkesin payı vardır.' mesajını vermektedir. Kendilerine katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Maçtan sonra da renkli görüntüler yaşandı. Pirbul Başkanı Coşkun Toraman ve dernek üyeleri Demirel Alparslan, Haşim Işıkdemir, Hüseyin Şimşek, Emin Turan ve Ali Aydın oyunculara ve seyircilere mangalda balık yaparak ikram etti.

Bulancak Erdoğan Sasu Köyü Dernek üyeleri ise oyunculara çiçek hediye etti .

Kaynak: İHA