Samsun Basketbol - Ted Ankara Kolejliler Maçının Ardından

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’nin (TKBL) 22. haftasında Samsun Basketbol, kendi evinde ağırladığı TED Ankara Kolejliler'e 69-62 yenildi.

Maçın ardından her iki teknik adam ve oyuncular maçı değerlendirdi. Samsun Basketbol Baş Antrenörü Murat Kumbasar, “Türk oyuncularla oynadığımız 7 maçımız. Her geçen gün daha iyiye gidiyoruz. Bu 3 günlük dönem içersinde oyuncularımız yorgun bir şekilde ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Bunu başarabildiklerine inanıyorum. Oyuncularım çok gayret gösteriyorlar. Biz bundan sonrası için aynı şekilde devam edip, ligi tamamlamaya çalışacağız” dedi.

Mücadelelerinin lig sonuna kadar devam edeceğini belirten Samsun Basketbol oyuncusu Doğa Comba, “Şuandaki kadromuzda elimizden gelenin fazlasını yaptığımızı düşünüyorum. Türkler olarak bu kadar yapabildik. Bence de en güzelini yapıyoruz. Diğer maçlarımızda da aynısını yapmaya devam edeceğiz. Yılmıyoruz, yenilebiliriz ama mücadelemizi lig sonuna kadar vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Samsun Basketbol’un yaşadığı sıkıntıların farkında olduklarını ifade eden TED Ankara Kolejliler Baş Antrenörü Tevfik Kaan Artun, “Yabancısız bir şeklide bu ligin sonunu getirmeye çalışıyorlar. Bu maçta gençler dahil herkese süre vermeye çalıştım. Kayseri KASKİ maçı öncesi bütün oyuncularım oynamış oldu. Bizim için önemli olan buradan galibiyetle ayrılmaktı. İstediğimizi aldığımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

Galibiyetle ayrıldıkları için mutlu olduğunu belirten TED Ankara Kolejliler oyuncusu Sultan Büşra Saral, “Bu galibiyete ihtiyacımız vardı. Hafta sonu Kayseri KASKİ maçımız var ve bu maçı da kazanmak istiyoruz” ifadelerini kullandı .

Kaynak: İHA