Aykut Kocaman: Sahamıza Avantajı Taşımak En Büyük Amacımız

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, yarın Viktoria Plzen’le yapacakları karşılaşmada alacakları iyi bir skorla avantajı İstanbul’a taşımak istediklerini söyledi.

UEFA Avrupa Ligi’nde yarın Viktoria Plzen’le karşılaşacak Fenerbahçe’de teknik direktör Aykut Kocaman, açıklamalarda bulundu.Zor bir maç olacağını belirten Aykut Kocaman, “Her maç öncesi ifade edilen ‘zor maç olacak’ söyleminin biraz ötesinde çok daha zorlu bir maç olacak. Rakibimiz hakikaten takım oyununu çok iyi oynayan bir rakip. Geçen sezon da bu sezon da Avrupa liglerinde 14 karşılaşma oynamışlar. Tek mağlubiyetlerini UEFA Avrupa Ligi’nde şampiyonluğa ulaşan Atletico Madrid karşısında almış takım karşısında oynayacağız. Nefes nefese bir yarış olarak gözüküyor. Son ana kadar sürecek bir yarış gibi gözüküyor. Bu yarışta kazanan olmak için, ilk maçta iyi bir skorla sahamıza avantajı taşımak en büyük amacımız.” ifadelerini kullandı.MEİRELES VE EMRE’NİN OLMAYIŞIMeireles’in cezasının kaldırılmasıyla ilgili yüzde 1 olsa da umutlarının olduğunu anlatan Aykut Kocaman, “O nedenle bir durum olursa atlamayalım diye yanımızda getirdik. Bekleyeceğiz onun cezasıyla ilgili olarak. Emre’nin transferinin gerçekleştiği anlarda Avrupa’da oynamayacaktı, o nedenle yokluğu ile konuşmanın anlamı yok. Meireles’in cezasının kaldırılması konusunda beklentilerimiz var. Ancak olumsuz olursa o andan itibaren seçeneklerimizi ortaya koyacağız.” diye konuştu.

Kocaman, bir soru üzerine, “Beşiktaş karşısında alınan mağlubiyetin yarınki maça olumsuz etkisinin olmayacağını söylemek insan doğasına aykırı. Yaşadıklarımızla besleniyoruz. Moral ve motivasyon yükseliyor veya azalıyor. Ancak bunları yenebilme kapasitemiz var. Bunu bu sezon defalarca gösterdik. Avrupa kupalarında ligde aldığımız olumsuz Sonuçların tam tersi skorları yakalama fırsatını gösterdik, yarın da umarım böyle olacak.” cevabını verdi.Kocaman, "Golsüz beraberliği avantaj olarak görür müsünüz?" şeklindeki bir soruya ise şu karşılığı verdi: "Her deplasmanda, özellikle birbirine yakın takımların karşılaştığı deplasmanlarda alınan beraberlikler avantajlı skorlardan bir tanesi. Ama UEFA’nın rövanştaki seyircisiz cezasının değişir diye beklentim var. Evinde oynamak her zaman bir adım önde tutar. Yarınki maçta alınacak golsüz beraberlik skoru olursa kötü demek biraz mantıksızlık olur.”