Akademik Gelişim Kursu Başladı

Sivas-Erzincan Tabipler Odası üyelerine "Akademik Gelişim Kursu" düzenledi.

Tabipler Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen kursa Vali Yardımcısı Vefa Kaya, CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, CÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu, Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Melih Kaptanoğlu, Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erol Sezer, Fizik Tıbbı ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ece Kaptanoğlu, Oda Başkanı ve Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Sefa Gültürk ve Doktorlar katıldı.

İlk oturumu düzenlenen Akademik Gelişim Kursu"nun açılış konuşmasını yapan Oda Başkanı Doç. Dr. Sefa Gültürk, araştırma ve bilimsel çalışmaların tüm üniversitelerde Son derece önemli olduğunu belirterek, "Bilimsel çalışmalar bizim üniversitemiz içinde önemli. Üniversitelerin seviyeleri yaptıkları bilimsel çalışmalarla ölçülür. CÜ mensupları olarak biraz daha adım atmak çalışmalarımızı arttırmak için çalışma başlattık. Üniversitemizdeki yardımcı doçent arkadaşlar nasıl araştırma yapmalıyız, nasıl yayın yapacağız gibi sorular soruyorlar. Asistanlarımız biz tez hazırlıyoruz ama nelere dikkat etmeliyiz diyor. Tüm bu sıkıntılara çözüm üretmek için yaptığımız değerlendirmeler Sonucunda 9 oturumdan oluşacak olan Akademik Gelişim Kursu'nu hayat geçirdik. Salı günleri düzenlenecek olan kurslara Üniversitemizden hocalarımız katılarak tecrübelerini ve birikimlerini aktaracaklar " dedi.

Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık ise düzenlenen Akademik Gelişim Kurslarının ilk oturumuna katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bilimsel araştırmalarda değişmez bazı standart yöntemler vardır. Bunları da üniversitemizdeki akademisyenlerimiz sizlerle paylaşacaklar. Ben kursu düzenleyen, katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından başkanlığını Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu'nun yaptığı oturuma geçildi .

Kaynak: İHA