Çin’in Eski Nba Yıldızı Yao: Çin, Sporcuların Atıl Eğitimini Bırakmalı

Çin’in NBA’e gönderdiği ilk basketbolcu olan Yao Ming, ülkesindeki spor eğitimini eleştirdi.

Yao, ülkedeki sporcuların eğitim sisteminin değiştirilmesi gerektiğini savundu.NBA’dan ayrıldıktan Sonar Çin’e gelen ve Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı’nın (CPPCC) üyesi olan Yao Ming, sporun ülkedeki milli eğitimin bir parçası olması gerektiğini ifade etti.

3 Mart’ta başlayan ve ülkedeki ikili toplantı olarak anılan toplantıdan biri olan CPPCC’ye katılan eski NBA yıldızı Yao, sporun, olması gerektiği gibi kapsamlı eğitim sisteminin bir parçası olmasını arzuladığını ve sporun bu sistemin en önemli parçasından biri olması gerektiğini söyledi.

Çinli profesyonel sporcular, çok küçük yaşlardan itibaren çoğunlukla sadece spor enstitülerinde eğitiliyor. Bu nedenle çoğu spor kariyerinden Sonra iş bulmakta zorlanıyor. Çin medyasına göre ünlü Pivot Yao, bu görüşünü resmi olarak söz konusu toplantıda öneri olarak sunacağını da ifade etti.

Boyu 2,29 metre olan Yao Ming, NBA’in en uzun basketbolcusu ve "The Dynasty" lakabıyla tanınıyordu. En Son Houston Rockets’te oynayan ve sakatlığından dolayı 2 yıldır basket oynayamayan Yao, 30 yaşında basketbolu bırakma kararı almıştı. Yao şu an ABD’de bir bar-restoran, Çin’de bir şarap üretim şirketi ve bir de fitnes salonu bulunuyor .