Borussia Dortmund, 2-2'in Rövanşında Shakhtar Donetsk'i 3-0 Mağlup Etti

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Tur rövanş karşılaşmasında Borussia Dortmund ilk maçta Ukrayna'da 2-2 berabere kaldığı Shakhtar Donetsk'i evinde 3-0 gibi farklı bir skorla geçti ve çeyrek finale adını yazdırdı.

Şampiyonlar Ligi 2. Tur rövanş karşılaşmasında Borussia Dortmund ile Shakhtar Donetsk kozlarını paylaştı. İlk maçta Ukrayna'da aldığı 2-2'lik skorun avantajı ile karşılaşmaya çıkan Alman ekibi, Signal İduna Park'ta oynanan mücadeleden 3-0'lık galibiyetle ayrıldı ve çeyrek finale adını yazdırdı.Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde evinde oynadığı bütün karşılaşmalardan galibiyet çıkarmayı başaran Borussia Dortmund'a galibiyeti getiren golleri 31. dakikada Mario Götze'nin asistinde Felipe Santana, 37. dakikada Robert Lewandowski'nin asitinde Mario Götze ve 59. dakikada Pyatov'un büyük hatasında Jakub Blaszczykowski kaydetti.

Öte yandan milli oyuncumuz Nuri Şahin, 82. dakikada bir diğer Türk oyuncu İlkay Gündoğan'ın yerine oyuna dahil oldu.Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda oynadığı son 11 maçta 22 gol kaydetme başarısı gösteren Ukrayna ekibine kalesini kapatan Dortmund'un çeyrek finaldeki rakibi, önümüzdeki hafta oynanacak 2. tur mücadeleleri sonrasında çekilecek kura ile belli olacak. Çeyrek finalde ilk maçlar 2-3 Nisan'da, rövanş mücadeleleri ise 9-10 Nisan tarihlerinde oynanacak.