Aykut Kocaman: Son Dakika Golü Beni ve Takımı Demoralize Etti

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Beşiktaş karşısında yedikleri son dakika golünün kendisini ve takımı biraz demoralize ettiğini söyledi.

Sabah yapılan antrenmanın ardından basın mensuplarıyla sohbet eden teknik direktör Aykut Kocaman, mağlup olduktan sonra hakem hatalarını konuşmanın kolay olduğunu dile getirerek, "Hakem hataları aleyhimize de lehimize de oldu. Hep söylüyorum bunun bir standardı yok. Aleyhte hatalar hep kırıcı hatalar oldu. Ama bir taraftan öyle bir maç oynadık ki, ilk yarısı mükemmele yakın bir oyun. İkinci yarısı da biraz daha Türk işi bir oyun oldu. Biraz daha karmaşık oldu. İki tarafta planlı değidi. Topun gidişatına göre oyun oldu. 92. dakikada korner oluyor. Tam 1 dakika var. İki defa atıyoruz. O bir dakika bitmeden gol yiyoruz. Bu biraz beni de takımı da demoralize etti." ifadelerini kullandı.Basın toplantısında en önemli duygulardan birinin son dakikada yenilen golün üzüntüsü olduğunu kaydeden tecrübeli hoca, "Bu kadar isterken ve istekleri yerine getirirken mağlup olunca, içsel olarak hakem konuşmak gelmedi. Ama hakeme yönelik konuşmak gerekirse, dün Abdullah Kiğılı söyledi.

MHK Başkanı Zekeria Alp Beşiktaş'a da hatalar yapıldı diyor. Maçta statta eski günlerdeki gibi herkes ayaktaydı ve atmosfer çok iyiydi. Böyle bir durumda genç bir hakem vardı. Temel hatamız skoru yapamamak oldu. Son dönemde gördüğün en kaliteli oyundu. Türkiye standartlarının üzerindeydi. Beşiktaş tamamen bize nasıl karşılaşacağını düşündü. Bu oyunu görmek güzeldi; ama finale doğru yaklaşırken kaybetmek istemezdik." diye konuştu.

Bu sene değişik bir lig yaşandığını anlatan Kocaman, fikstür avantajının kimsenin cebinde olmadığını ifade etti.

Lider Galatasaray'ın puan ortalamasının 2 puanın altında olduğunu ifade eden tecrübeli teknik adam, "Maç başına 2 puan şampiyonluğa normalde lig tarihinde yetmiyor. Ama bu yıl yetecek gibi gözüküyor. Kalitenin arttığını gösteriyor. Anadolu takımları kaliteli yabancılar alıyor." şeklinde konuştu.

VİKTORİA PLZEN DEĞERLENDİRMESİUEFA Avrupa Ligi'nde rakipleri Viktoria Plzen'in Bate Borisov'un bir adım önünde olduğunu dile getiren Kocaman, şu değerlendirmeyi yaptı: "Geçen sene kendi aralarında oyradıkları maçta ilk maç 1-1 bitmiş. İkinci maç Bate kendi sahasında 1 - 0 mağlup olmuş. İki gündür Plzen'e yoğunlaştık. Kesinlikle hafife alınacak bir takım değil. Bate'ye göre çok daha sert ve bütün oynayan bir takım. Beraber oynamayı alışkanlık haline getirmişler. Oyuncu kalitesi olarak Bate'nin bir adım daha üstünde çok zorlu bir eşleşme." EMRE - ORHAN KAVGASIAntrnenmanda yaşanan Emre - Orhan gerginliği ile ilgili de Aykut Kocaman, "Bunlar anormal değil. Olabilir gerginlik. Bizde kolay yaşanan şeyler değil bugünkü de maç içinde olan da. Fubol, ölüm sınırında oynanan bir oyun. Bazen gerginlik olabiliyor. Önemli değil. Egemen'le Gökhan arasında sorun kalmadı. Bunu uzatırlarsa sorun olur. Sorun olduğnda hissettiğim anda direkt müdahale ederim. Bu seviyedeki oyuncular yüzde 99 arabulmaya gerek kalmadan işi çözerler. Yüzde 1 çözülmediği anlarda o zaman da bizim işimiz zaten bunu çözmek. Normal olmayan bunu devam ettirmeye başlarlarsa, kendieri açısından kötü profesyonellik örneği olur." diye konuştu.