Nevin Yanıt İstanbul'a Döndü

32. Salon Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 60 metre engellide 7.89'luk derecesiyle şampiyon olarak altın madalya kazanan Milli Atlet Nevin Yanıt, bu akşam saatlerinde Türkiye'ye döndü.

THY'ye ait bir uçakla saat 17.10'da Göteborg'tan gelen Nevin Yanıt, Atatürk Havalimanı'nda İstanbul 2020 Olimpiyat Organizasyon yetkilileri tarafından çiçeklerle karşılandı.

Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi ile birlikte yurda dönen Nevin Yanıt, Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin soruları üzerine altın madalya aldığı için büyük gurur taşıdığını belirterek, gençlerin kendisi gibi başarılı olması için de çok çalışması gerektiğini söyledi.

Nevin Yanıt, “Kendime ait rekoru kırıp 7.89'luk dereceyle altın madalyayı kazandım ki bu bana önümüzdeki yaz için büyük umutlar verdi. Tabii ki mutluyum çünkü Eylül'de de 2020 Olimpiyatları için seçim yapılacak. İnşallah bu madalyalarla 2020 Olimpiyatları için iyi gelir. Bu Olimpiyatlar da inşallah Türkiye'nin olur. Önümde Akdeniz Oyunları var. İçel'de yapılacak. Bu benim için çok önemli. Hemen arkasından dünya şampiyonası var. Bu Ağustos'ta yapılacak. Artık dünya şampiyonasında madalya istiyorum. Bu nedenle benim için çok önemli. İnşallah her şey iyi olacak” dedi.

Kaynak: İHA