Kiğılı: Bir Şeyler Oluyor, Ne Olduğunu Anlamakta Güçlük Çekiyorum

Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Abdullah Kiğılı, Beşiktaş ile oynanan derbi maçına Mete Kalkavan'ın atanmasını eleştirerek, "Elinde 7 tane FIFA kokartlı hakem varken, bu derbiye neden böylesine genç bir hakem atandı.

" diye sordu.Fenerbahçe Kulubü'nde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Abdullah Kiğılı, dünkü Beşiktaş derbisinin ilk 40 dakikasında oyunun hakiminin kendileri olduğuna vurgu yaparak, "Maalesef attığımız bir gol haksız yere ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Derbide böyle bir gol atmak çok önemli. Haklı olarak atılan gol iptal gerekçesiyle sayılmıyorsa birinci yumruğu yemiş oluyorsunuz. Sonrasında Beşiktaş'ın attığı gol öncesinde faul ile alakası yokken pozisyonda faul veriliyor. Sonucunda bir gol daha yiyorsunuz böylece ikinci yumruğu da yemiş oluyorsunuz." dedi.

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp'e güvendiklerini dile getiren tecrübeli yönetici, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kendisine güvendiğimiz MHK Başkanı, hafta başında acemice 'En çok Beşiktaş'ın hakkı yendi' diye bir demeç veriyor. MHK Başkanı Beşiktaşlı, yardımcısı Beşiktaşlı. Ortada 7 tane FIFA kokartlı hakem derbiye verilmiyor. 34 yaşında genç bir hakem olan Mete Kalkavan derbiye atanıyor. 30 bin kişinin önünde o hakem o maçı nasıl idare ediyor. Artık gerisini sizin takdirlerinize bırakıyorum." Mete Kalkavan'ın şubat ayında 7,9 not aldığını ve iki hafta dinlendirildiğini ifade eden Kiğılı, "Daha sonrasında böylesine önemli bir derbide Mete Kalkavan görevlendiriliyor. Hep sıkıntılı durumlar nedense Fenerbahçe'nin başına geliyor. Geriye dönüp baktığınızda Eskişehirspor ile oynadığımız maçta Fırat Aydınus yok yere Caner Erkin'i oyundan attı. Mücadelede 10 kişi kaldık ve puan kaybettik. Beşiktaş maçında da aynı durum var." dedi.

"SAHA DIŞINDAN ATILANLARA YAPACAK BİR ŞEYİMİZ YOK"Öte yandan UEFA Avrupa Ligi'nde Bate Borisov ile oynanan karşılaşma sırasında taraftarların saha dışından attığı işaret fişeği nedeniyle seyircisiz oynama ceza gelmesi nedeniyle ilgili olarak da Kiğılı, şunları dile getirdi: "UEFA seyircisiz oynanan maçta saha dışından atılan fişek nedeniyle sana ceza veriyor. Bir ceza daha veriliyor. Hem içeriden hem dışarıdan ceza geliyor. Biz bu kadar yumruğu yiyemeyiz. Bu camiada bizim de mes'ul olduğumuz bir taraftarımız var. Enteresan bir durum var. Bu işlerin içinden nasıl çıkılacağını bilmiyorum. Benim polis gücüm yok. Dışarıdan atılan bir fişekle maç duruyorsa yapabileceğim birşey yok."Bir gazetecinin "MHK Başkanı, Mete Kalkavan'a sahip çıktı. Yine MHK Başkanı Galatasaray ve Beşiktaş'tan özür diledi." demesi üzerine Kiğılı, "Ben bu durumu kamuoyunun yorumuna bırakıyorum. Vicdanen rahatlarsa bir sorun yok." diye konuştu.

"BİR ŞEYLER OLUYOR, NE OLDUĞUNU ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUM"Fenerbahçe Kulübü üzerinden bir şeyler olduğunu ve ne olacağını anlayamadıklarını kaydeden Kiğılı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir şeyler oluyor, ne olacağını anlamıyoruz. Neden Fenerbahçe ile uğraşılıyor. İki yıldır Başkan ve yönetimi içeride kalmışlar. Büyük uğraş içindeyiz. Hem içerde hem de dışarıda mücadele ediyoruz. Başkan içerden çıktı, tekrar mücadele devam ediyor. Bir şeyler dönüyor ne olduğunu ben de anlamakta zorluk çekiyorum."Fenerbahçe Kulubü Başkanvekili, Teknik Direktör Aykut Kocaman'ın görevinin başında olduğunu ve bu tür sorularla muhatap olmak istemediklerinin altını çizdi.Bu arada Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal'ın Fatih Terim'e verilecek ceza öncesi TFF Başkanı ile görüşmesi ve Fenerbahçe Kulubü'nün Meireles'in cezası öncesinde daha önceden planlanan görüşmenin baskın olarak yansıtılmasıyla ilgili oarak da Kiğılı, "Meireles'e verilecek ceza öncesinde daha önceden planlanan bir yemekti. Medeni bir şekilde gittik ve görüştük. Ertesi günü de Tahkim Kurulu'nda savunmamız yaptık. Ünal Aysal'ın Terim'e verilecek ceza öncesindeki yemeği sizin takdirlerinize bırakıyoruz. Yeteri kadar yorulduk."ŞAMPİYONLUK YARIŞIFenerbahçe'nin derbiyi kaybetmesinin ardından lider Galatasaray ile aralarındaki puan farkının 7'ye çıkması ve şampiyonluk yarışı hakkındaki soruyu ise Kiğılı, şöyle cevapladı: "Ligin bitmesine 10 hafta var. Bu da demek oluyor ki ortada 30 puan var. 7 puanlık fark çok değil. Sonuna kadar hem Türkiye Ligi'nde hem Ziraat Türkiye Kupası'nda hem de UEFA Avrupa Ligi'nde mücadelemizi sürdüreceğiz. Dünkü derbi maçta çok iyi oynadık. Takımın mücadelesinden memnunuz. Şanssız bir golle mağlup olduk. Galip bitirebileceğimiz maçı mağlup kapattık."