Edirnespor Yoluna Tam Gaz Devam Ediyor

Edirnespor Kadın Basketbol Takımı, Türkiye Kadınlar Basketbol 2’nci Ligi 2’nci Tur’un ikinci haftasında deplasmanda konuk olduğu Burhaniye Belediyesi’ni 46-91 mağlup ederek ikide iki yaptı.

Edirnespor bu galibiyetle E Grubu’nda averajla liderliğini sürdürürken gözler, 10 Mart Pazar günü saat 16:00’da Mimar Sinan Spor Salonu’nda oynanacak İzmir Büyükşehir Belediye maçına çevrildi. Türkiye Kadınlar Basketbol 1’inci Ligi mücadelesini sürdüren Edirnespor, deplasmanda konuk olduğu Balıkesir temsilcisi Burhaniye Belediyesi’ni 46-91 gibi farklı bir skorla mağlup ederek iddiasını sürdürdü. Edirnespor’dan Kübra Dicle 20 sayı ve 100 ribauntla, Susan Marie Lester de 13 sayı 11 ribauntla takımının galibiyetine büyük katkı sağlarken Deniz Doğan 19, Buğçe Nehir de 10 sayı ile maçı tamamladı.

İlk periyotta rakibine sadece 6 sayı şansı veren Edirnespor bu periyodu 6-25, devreyi de 18-44 önde tamamladı. Üçüncü periyotta da etkili oyunu sürdüren Edirnespor final periyotuna 33-67 önde girerken karşılaşmadan 46-91 galip ayrıldı.

LİZNAK’TAN TARAFTARA ÖZEL TEŞEKKÜR Maç sonrası açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Liznak, galibiyetten ötürü teknik heyeti ve oyuncuları kutlarken deplasmanda takımı yalnız bırakmayan taraftarlara da teşekkür etti. Sezon sonunda arzu edilen yerde olacaklarını kaydeden Liznak, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Önümüzdeki hafta Edirne’de İzmir BŞB ile karşılaşacağız. Rakibimiz lige iki mağlubiyet ile başlasa da grubun dirençli takımlarından. Bu hafta evlerinde grubumuzun iddialı takımlarından Bursa BŞB önünde verdikleri zorlu mücadeleye hepimiz tanık olduk. Hafta sonunda Edirneli basketbol severlere güzel ve keyifli bir oyun seyrettireceğimize inanıyorum. Ama biz üçüncü maçımızdan da galibiyetle ayrılarak yolumuza devam etmek istiyoruz. İzmir BŞB maçından sonra ardı ardına 3 haftalık deplasman maratonumuz başlayacak. Bu zorlu 3 haftaya galibiyetle adım atmak istiyoruz. Şimdi 10 Mart Pazar günü saat 16:00’da Edirne Mimar Sinan Spor Salonu’nda oynayacağımız İzmir BŞB maçına tüm taraftarlarımızı bekliyoruz.” Bu arada Burhaniye’de oynanan maça giden 40’a yakın taraftar, maç boyunca takımlarını destekleyerek galibiyette pay sahibi oldu .

Kaynak: İHA