Çanlar Trabzon için çalıyor

Trabzonspor'da teknik direktörlük koltuğuna oturduğu gün "Ateşle barut yanyana geldi, patlamaya hazır olun" diyen Tolunay Kafkas yönetimindeki bordo-mavili ekip Kasımpaşa'ya deplasmanda 2-0 mağlup oldu ve yine taraftarını hayal kırıklığı yaşattı.

Spor Toto Süper Lig'de 24. hafta kapanış mücadelesinde Kasımpaşa ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda oynanan mücadeleden gülerek ayrılan taraf, 2-0'lık skorla ev sahibi ekip Kasımpaşa oldu.

Kasımpaşa'ya galibiyeti getiren goller, 37. dakikada Tabare Viudez ve 44. dakikada Kalu Uche'nin ayağından geldi.

Bu sonuçla Kasımpaşa puanını 36'ya yükseltirken, Trabzonspor 30 puanda kaldı.

Spor Toto Süper Lig'de gelecek hafta Kasımpaşa, Mersin İdman Yurdu deplasmanına konuk olacak. Trabzonspor ise Beşiktaş'ı konuk edecek.

PAŞA'DA ÜÇ DEĞİŞİKLİK
Kasımpaşa Teknik Direktörü Şota Arveladze, Fenerbahçe'ye 3-1 mağlup oldukları karşılaşmanın ardından Trabzonspor karşısında 3 oyuncu değişikliği yaptı.
Sarı kart cezası bulunan Yalçın Ayhan'ın yerine, savunmanın göbeğinde Barış Başdaş, görev aldı. Gürcü çalıştırıcı, sakat Djalma'nın yerine İbricic'e ilk 11'de şans verirken, hasta olan Sarmov'un yerine ise Keram Şeras, forma giydi.

KAFKAS KADROYU BOZMADI
Trabonzspor'da teknik direktör Tolunay Kafkas ise, geçen hafta ligde sahaya sürdüğü kadroyu bozmadı.
Kafkas, Mersin İdmanyurdu ile deplasmanda oynanan ve 1-0 kazanılan maçın kadrosunda tek değişiklik yaptı. Bordo-mavili takımın teknik direktörü, sakatlığı bulunan Petr Cech'in yerine Giray Kaçar'ı ilk 11'de sahaya sürdü.
Trabzonspor'da sakatlıkları bulunan Janko, Volkan Şen ve Soner Aydoğdu ise kadroda yer almadı.

MAÇA İLGİ BÜYÜK
Trabzonsporlu taraftarlar, kendilerine ayrılan bölümü tamamen doldurdu.
Kasımpaşalı taraftarlar da takımlarına destek verirken, mücadeleyi 7 bine yakın taraftar izledi.
İki takım arasındaki karşılaşmayı A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve yardımcıları, Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Bursaspor'un eski çalıştırıcısı Ertuğrul Sağlam da izledi.

TRABZON HIZLI BAŞLADI
Maça mutlak 3 puan parolası ile çıkan Trabzonspor, karşılaşmanın ilk dakikalarında üstünlüğünü Kasımpaşa'ya kabul ettirmek istedi. Karşılaşmanın 5. dakikasında hızlı gelişen Trabzonspor atağında savunma arkasına koşu yapan Olcan'a uzun bir pas atıldı. Olcan topu kontrol etti ve kaleci Isaksson'la karşı karşıya kaldı ama Isaksson gole izin vermedi.

İBRE KASIMPAŞA'YA DÖNDÜ

Bu pozisyondan sonra maçın ilk yarım saatlik diliminde tempo oldukça düştü. Oyunun ikinci bölgesinde orta sahalar birbirlerine üstünlük kurmaya çalışırken, Kasımpaşa özellikle arkaya atılan uzun toplarla etkili olmak istedi.

GOL GELDİ
İlk yarım saatin oldukça temposuz ve pozisyonsuz geçmesinin ardından Kasımpaşa, karşılaşmada perdeyi açan taraf oldu. Karşılaşmanın 37. dakikasında sol kanattan Trabzonspor savunmasının arkasına koşu yapan Viudez'e atılan pasta Viudez topun kontrolünü sağladı ve kaleci Onur'la karşı karşıya kaldı. Ardından düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

UCHE SAHNEDE, FARK İKİYE ÇIKTI!
İlk yarının sonlarına doğru oyunun kontrolünü tamamen eline alan Kasımpaşa, bir gol daha buldu. Karşılaşmanın 44. dakikasında sağ kanadı oldukça etkili kullanan ev sahibi ekipte Uche sağ kanattan ceza sahasına ortasını gönderdi. Arka direk yakınlarına gelen topa Adem kafa vuruşu yaptı ve top direkten dönüp Ernst'in önünde kaldı ve kale sahası içinde tam bir karambol oluştu. Gerilerden gelen Kalu Uche topa sağ ayağının dışıyla dokundu ve farkı 2'ye çıkardı.
Nijeryalı oyuncu böylece Fenerbahçe'nin ardından Trabzonspor'a da gol atmayı başardı.
Kalan az dakikada gol olmayınca ilk yarı, Kasımpaşa'nın 2-0'lık üstünlüğü ile sonuçlandı.

TRABZON'DA İKİ DEĞİŞİKLİK
İkinci yarıda çok çabuk gol bulmak ve sonucu değiştirmek isteyen Trabzonspor'da Tolunay Kafkas, iki değişiklik yaptı.
İlk 45 dakikada oldukça etkisiz bir performans ortaya koyan Abdullah Karmil ve Marek Sapara oyundan çıkarken, etkili gol silahları Alanzinho ve Halil Altıntop oyuna giren isimler oldu.

TRABZON ETKİLİ GELDİ

Ataklarını oldukça sıklaştıran Trabzonspor, ikinci yarının başlaması ile pozisyonlar da bulmaya başladı. Karşılaşmanın 53. dakikasında bordo mavili ekip, rakip yarı alandan sol kanattan son çizgi yakınlarından serbest vuruş kullandı. Olcan kullandığı serbest vuruşta topu doğrudan ceza alanına gönderdi. Kale sahası çizgisi üzerinde Celutska kafa vuruşunu yaptı ama çok top az farkla üstten dışarıya çıktı.

HALİL İNANILMAZ KAÇIRDI
Bu dakikalarda baskısını arttıran ve rakip kalede etkili olmaya devam eden Trabzonspor, Halil Altıntop ile çok önemli bir gol fırsatından yararlanamadı. Karşılaşmanın 56. dakikasında etkili paslarla rakip alana geçen konuk ekipte sağ kanattan gelen ortada topla buluşan Henrique pasını Olcan'a verdi. Olcan'da hiç bekletmeden pasını Halil'e gönderdi. Halil geriden gelip topu doğrudan ayağının dışıyla kaleye gönderdi ama top farklı şekilde dışarıya gitti.

TEMPO YİNE DÜŞTÜ

Bu pozisyonun ardından Kasımpaşa, tepmoyu düşürerek rakibini iyice uyuttu. Zaman zaman hızlı hücumlarla etkili olan Kasımpaşa, genel görüntü itibariyle rakibine orta sahada iyi bir pres uygulayarak hücuma çıkmasını önledi. Bu bölümde Trabzonspor daha çok uzun toplara yöneldi.

SAÇ BAŞ YOLDURTTU
Trabzonspor, karşılaşmanın son 15 dakikalık periyodunda kaçırdığı bir gol ile maça ortak olma şansını yitirdi. Karşılaşmanın 76. dakikasında kullanılan serbest vuruşta doğrudan ceza sahasına geşen topa yükselen Olcan topa kafa vuruşunu yaptı ve top direkten döndü. Direkten dönen top Henrique'nin önünde kaldı ama Henrique topu boş kaleye gönderemedi.
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Kasımpaşa, karşılaşmadan 2-0'lık galibiyet ile ayrıldı.