U20 Dünya Kupası Afrika Takımlarının Grupları Belli Oldu

U20 Dünya Kupası Türkiye'de 21 Haziran-13 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek FIFA CAF'tan (Afrika Futbol Konfederasyonu) katılacak Mısır, Mali, Gana ve Nijerya'nın grupları belli oldu.

Cezayir'de düzenlenen CAF (Afrika Futbol Konfederasyonu) U20 Şampiyonası'nda dün akşam kupaya uzanan Mısır, CAF Şampiyonu olarak maçlarını Antalya'da oynanacak İngiltere, Irak ve Şili'nin bulunduğu E Grubu'nda yer aldı.

Mali, Gana ve Nijerya'nın grupları ise turnuvadan sonra yapılan kuranın ardından belli oldu. Buna göre Gana; maçlarını İstanbul'da oynanacak A Grubu'nda İspanya, Fransa ve ABD'yle, Nijerya; maçları Kayseri'de oynanacak olan B Grubu'nda Küba, Kore Cumhuriyeti ve Portekiz'le; Mali ise maçları Gaziantep'te oynanacak olan D Grubu'nda Meksika, Yunanistan ve Paraguay ile birlikte yer aldı.

Afrika takımlarının gruplarının belli olmasıyla FIFA U20 Dünya Kupası'ndaki tüm gruplar belli oldu.

FIFA U20 Dünya Kupası grupları şöyle: A GRUBU: Fransa, Gana, ABD, İspanya B GRUBU: Küba, Güney Kore, Nijerya, Portekiz C GRUBU: Türkiye, El Salvador, Kolombiya, Avustralya D GRUBU: Meksika, Yunanistan, Paraguay, Mali E GRUBU: Şili, Mısır, İngiltere, Irak F GRUBU: Yeni Zelanda, Özbekistan, Uruguay, Hırvatistan FIFA U20 Dünya Kupası maçlarının başlama saati 18.00 ve 21.00 olarak belirlendi. A ve B Grubu maçları 21, 23, 27 Haziran tarihlerinde İstanbul, Kayseri; C ve D grubu maçları 22, 25, 28 Haziran tarihlerinde Trabzon, Rize, Gaziantep; E ve F grubu maçları ise, 23, 26, 29 Haziran tarihlerinde Antalya ve Bursa'da oynanacak.

2. Tur müsabakaları 2 Temmuz'da İstanbul ve Gaziantep'te, 3 Temmuz'da Kayseri, Trabzon, Antalya ve Bursa'da; çeyrek finaller 6 Temmuz'da Rize ve Bursa'da, 7 Temmuz'da İstanbul ve Kayseri'de; yarı finaller 10 Temmuz'da Trabzon ve Bursa'da, final ile 3.'lük karşılaşmaları ise 13 Temmuz'da İstanbul'da yapılacak .

Kaynak: İHA