Fenerbahçe, Zirve Yarışından Kopmak İstemiyor

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe, kendi sahasında Akhisar Belediye Gençlik ve Spor'u mağlup ederek hem zirve yarışından kopmak istemiyor hem de UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında Lazio ile oynayacağı karşılaşma öncesinde moral bulmak istiyor.

Dün akşam lider Galatasaray'ın kendi evinde İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 2-0 mağlup ederek puanını 53'e çıkarmasının ardından 46 puanda bulunan sarı - lacivertliler, bu maçı kazanarak tekrar aradaki puan farkını dörde indirmenin hesaplarını yapıyor.

İYİLEŞEN WEBO, ONBİRE DÖNDÜ

Fenerbahçe'de milli maçlar arasında sakatlığı geçen Webo da takıma döndü. Teknik Direktör Aykut Kocaman, sakatlığı geçen golcü oyuncuyu Akhisar ekibi ile oynanacak karşılaşmada ilk onbirde sahaya sürdü. Ev sahibi ekipte sakatlıkları bulunan Mehmet Topal, Emre Belözoğlu ve Salih Uçan ile kart cezalısı Gökhan Gönül takımdaki yerlerini alamıyor. Aykut Kocaman'ın sağ bekte cezalı Gökhan Gönül'ün yerine bu mevkiide Mehmet Topuz'a görev vermesi ise dikkatlerden kaçmadı. Kocaman'ın genelde Gökhan Gönül yokken bu mevkiide Orhan Şam'a görev veriyordu. Fenerbahçe'de üçer sarı kartı bulunan Volkan Demirel, Caner Erkin, Cristian ve Semih Şentürk bugünkü maçta sarı kart görürlerse gelecek hafta oynanacak Orduspor maçıda görev yapamayacaklar.

AKHİSAR, UMUTLARINI İLERLEYEN HAFTALARA SÜRDÜRME PEŞİNE

Bu sezon Süper Lig'e çıkan Akhisar Belediye Gençlik ve Spor, 26 puanla ligde kalma mücadelesi veriyor. Akhisar ekibi, zorlu deplasmandan alacağı puanlarla ligde kalma umutlarını ilerleyen haftalara taşımanın planları içinde.Zorlu Fenerbahçe maçında konuk ekibin kuşkusuz en etkili silahı Yunan golcü Gekas olacak. Geçtiğimiz yıl Samsunspor'da forma giyerken Fenerbahçe'ye üç gol birden atan Gekas, sezonun ikinci yarısında tranfser olduğu Akhisar'da takımı sırtlayan oyuncuların başında yer aldı.

TAKIM KADROLARIStat: Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Gökhan Memişoğlu, Mustafa Sönmez
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Mehmet Topuz, Bekir, Egemen, Ziegler, Meireles, Cristian Baroni, Kuyt, Caner, Sow, Webo
Akhisar Belediye Gençilk ve Spor: Oğuz, Emrah, Sonko, Uğur, Çağdaş, Kenan, Merter, Bilal, Emin, Sertan, Gekas.