Aykut Kocaman: Maçı Kazandığımız İçin Mutluyuz

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Akhisar Belediye Gençlik ve Spor karşısında maçı kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Sarı-lacivertli kulübün kendi sahasında Akhisar Belediye Gençlik ve Spor'u 2-0 mağlup ettiği karşılaşma Sonrasında düzenlenen basın toplantısına katılan tecrübeli hoca, "Son haftalarda dediğimiz gibi kazanma zorunluğumuz olduğu bir maçtı. Maçın bütününe baktığımız zaman görünen şuydu. Biz maçı istiyorduk. Taraftarda istiyordu. Bazen böyle yüksek isteklilik faydalı olmuyor. Bu defa ritim konusunda problem oldu. Yüksek istekliliğin getirdiği zorlama şutlar, rakibi baskı altına alma isteği oyunu etkiledi. Maçı kazandığımız için çok mutluyuz." dedi.

Kocaman, böylesine maçlarda ikinci golü bulamadıkları zaman ritim konusunda ilgili problemlerin olduğunu kaydetti.

Taraftarların Caner'in oyundan çıkarken göstermiş olduğu tepki konusunda Aykut Kocaman, şunları dile getirdi: "Şu andaki hava benim ilk antrenörlük yılımdaki havaya dönüyor. Sonuca çabuk gitmesini istiyorlar. Taraftar bunu isterken 9-10 dakikadan itibaren oyuncularını ritimlerini artıracak davranışlardan ziyade her türlü top kaybından Sonra negatif aşağıya doğru dönüyor. Böyle olunca negatif tepki gelince futbolcuyu kaçak güreştirmeye götürür. Futbolcu kendi takımından taraftarından olumsuz elektrik geldiği zaman futboldan uzaklaşmaya başlar. Gerçekten üç kulvarda gitmek istiyorsak bunu düzeltmemiz lazım. Bizim bu elektriğe ihtiyacımız var. Caner hakikaten çok ilginç oyunculardan birisidir. Tek başına maçı, olumluya bazen de olumsuza götürecek özelliği var. Oyuncu zaman zaman hata yapacaktır. Ancak mutlaka oyuncuya destek olunması gerekiyor. Zaten soyunma odasında antrenör tarafından hesaplaşma yapılıyordur. Hesaplaşma herkesin gözü önünde olmaz." Tecrübeli hoca, takımının Avrupa Ligi'nde daha kompak futbol oynadığını sözlerine ekledi .