Türkiye Enduro Şampiyonası’nda Düşe Kalka Mücadele Ettiler

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Kızılağaç mevkisinde düzenlenen Türkiye Enduro Şampiyonası 1. Ayak Seçmeleri'nde motosiklet yarışçıları zor anlar yaşadı.

Belediye meydanında toplanan motosikletçiler yarışa katılmak için kayıt yaptırdı. ‘Çöl Kaplanı’ lakabı ile bilinen motosiklet yarışçısı Kemal Merkit adına birçok ilden ve Yunanistan dan 130 yarışçı kıyasıya mücadele etmek için eleme turuna katıldı.

130 motosiklet yarışçısının katıldığı yarışlar beklenenin üstünde olduğu öğrenildi. Yarış Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan’ın belediye önünde verdiği startla başladı.

Bodrum belediye Başkan’ı Mehmet Kocadon ise Bodrum’dan yarışa Katılan Mustafa Özkeskin’in motosikletini alarak yarışçılara öncülük yaptı. Kızılağaç mevkisinde eleme turlarına katılan yarışçılar parkurun zor ve engebeli olması nedeni ile zor anlar yaşadı. Birçok motosiklet yarışçısı ise parkurlarda düştü. Çoğunlukla taşlık alandan düşen yarışçılar şans eseri yaralanmadı. Eleme ve sıralama turunu katılan 130 yarışçıdan 99’u Merkit için kıyasıya yarışacak. Vatandaşlarında izlemeye geldiği yarışlarda 3 bayan yarışçıda sıralama turları için yarıştı. Sıralama ve eleme turuna katılan yarışçılar ise yarın zorlu parkurda yarışmaya devam edecek .

Kaynak: İHA