Sümeyye’den Bronz

Samsun’un ev sahipliğindeki prestijli judo organizasyonu Grand Prix’te ilk gün geride kalırken, Sümeyye Akkuş Türkiye’ye bronz madalya kazandırdı.

Uluslararası Judo Federasyonu’nun (IJF) en prestijli organizasyonlarından olan Grand Prix, 40 ülkeden 202 erkek, 117 kadın sporcunun katılımıyla Samsun’da devam ediyor. Yeni tamamlanan 8 bin 300 kişilik Yaşar Doğu Spor Salonu’ndaki organizasyonun ilk gününde Türkiye’ye bir bronz madalya geldi.

İlk gün programında erkeklerde 60, 66 ve 73 kiloda, kadınlarda ise 48, 52, 57 ve 63 kiloda şampiyonlar belirlendi. Kadınlar 48 kiloda Sümeyye Akkuş, üçüncü olup, Türkiye’ye bronz madalya kazandırdı. İkinci turda Rus rakibine yenilip, yoluna repesajda devam eden Sümeyye, sırasıyla Dilara Lokmanhekim ve Ebru Şahin’i yenip, bronz madalyaya uzandı. HASAN VANLIOĞLU BRONZU KAÇIRDI Takvimin en önemli buluşmalarından biri olan Grand Prix’nin ilk gününde Türkiye madalyaya da çok yaklaştı. Yarı finalde Moğol rakibine elenip, repesaja geçen Hasan Vanlıoğlu, bronz madalya mücadelesinde Fransız rakibi Ugo Legrand ile karşılaştı. Nefes kesen mücadele, altın puanda 4 dakika 39 saniye devam etti. Kübalı hakem, ortada devam eden maçta Hasan Vanlıoğluna ikinci shido cezasını verince, üçüncülük Legrand’a gitti.

YEDİ MADALYA, YEDİ ÜLKEYE

Grand Prix’te, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın da takip ettiği ilk gün, erkekler 60 kiloda Moğol Amartuvşin Dashdavaa, 66 kiloda Ukraynalı Georgii Zantaraia ve 73 kiloda Rus Musa Moguşkov şampiyon oldu. Kadınlarda ise 48 kiloda Belçikalı Charline Van Snick, 52 kiloda Kosovalı Majlinda Kelmendi, 57 kiloda Avusturyalı Sabrina Filzmoser ve 63 kiloda Fransız Gevrise Emane altın madalya taktı. Grand Prix, yarın ( pazar) yedi sıkletteki müsabakalarla son bulacak .

Kaynak: İHA