Rıza Çalımbay, İstifa Etti (2)

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, 3-2 kazandıkları Ordu maçından sonra görevi bırakmak istediğini yönetime bildirdiğini belirterek, “karar yönetimin" dedi.

Ancak yönetimin hocanın istifasını kabul etmeyeceği öğrenildi. Zor bir maç oynadıklarını ifade eden Çalımbay, kazandıkları için mutlu olduklarını ancak taraftarın yaptıklarından dolayı mutsuz olduğunu söyledi.

Görevi bıraktığını yönetime sunduğunu açıklayan Çalımbay, Sivasspor’da göreve başladığında takımın düşme hattından kurtardıklarını söyledi.

Bir sene Sonra play-off oynadıklarını hatırlatan Çalımbay, şuanda Türkiye kupasında mücadele eden 4 takımdan birinin Sivasspor olduğunu, hem ligde, hem kupada gittiklerini vurguladı. 20 günde 7 maç oynadıklarını belirten Çalımbay, Sivas’ın zor bir yer olduğunu, saatlerce yol gidip geldiklerini, aralarda lig maçı oynadıklarını ifade etti.

Hayrettin’in Sivaslı bir oyuncu olduğunu belirten Çalımbay, her futbolcunun sahaya kötü olmak için çıkmadığını, hataları olabileceğini söyledi.

Eskişehir takımının başındayken Emre Toraman’ın kendi kalesine 2 gol attığını hatırlatan Çalımbay, geçmişte yaptıklarına bakarak, böyle günlerde oyuncuya sahip çıkmak gerektiğini söyledi.

Çalımbay, Sivasspor için her türlü fedakarlığı yaptığını, gelen teklifleri geri çevirdiğini belirtti.

Ordu maçında daha 90 dakika bitmeden futbolcuları yuhalama, istifa söylemleri tribünde kavga çıkması gibi tepkilerin hiçbirini hak etmediklerini belirten Çalımbay, Sivas’tan tatlılıkla ayrılmak istediğini ve Sivas’a kırgın olmadığını belirtti.

Çalımbay, Beşitktaş’ta oynadığı dönemde kendisini en çok destekleyenlerin Sivas halkı olduğunu kaydederek, “Hepsine söylemiyorum, ama bugün yapılanları yakıştıramadım. Taraftar Son 10 dakikada maçı bırakırken ben oyuncularıma devam etmelerini söyledim. Neticede Allah büyük yüzümüze güldü. Yapılanlardan dolayı çok üzgünüm. Ben kendim bırakmak istiyorum. Ama hiç bir zamanda Sivas’ı yarı yolda bırakmadıysam takdir yönetimindir. Ben kimsenin desteğiyle Sivas’a gelmedim. Yönetimimizin bana çok büyük desteği oldu. Ama ben bırakmak istiyorum.” diye konuştu.

Her defasında “Ben bu takım kadar mağdur edilen bir takım görmedim” şeklindeki açıklamalarını hatırlatan Çalımbay, Sivaslı milletvekilleri, yöneticiler ve derneklerin Sivasspor için çok iyi şekilde kenetlenmesi gerekirken, bunları hiç göremediklerini söyledi.

Rıza Çalımbay, Sivas’a yapılanları hiç kimsenin görmediğini ve sadece maça geldiğini belirterek, maç esnasında yapılan olumsuz tezahüratları hak etmediklerini ifade etti.

Öte yandan yönetimin Rıza Çalımbay’ın istifasını kabul etmeyeceği öğrenildi. Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, Rıza hocanın gitmesi durumunda kendilerinin de kalmayacağını söyleyerek hocasına sahip çıktı.