Hido dönüyor!

NBA'de yıllardır ülkemizi başarı temsil eden Hidayet Türkoğlu, Fenerbahçe Ülker yolunda...

Sezona 'Euroleague Şampiyonluğu ' parolasıyla başlayan ve bunu gerçekleştirmek için birbirinden önemli isimleri kadrosuna katan Fenerbahçe Ülker, her ne kadar Beko Basketbol Ligi'nde liderliğini sürdürse de Avrupa arenasında bir türlü istediği sonuçları alamadı.

THY Euroleague'de art arda gelen başarısız sonuçların ardından coach Simone Pianigiani ile yollarını ayıran ve takımın başına Ertuğrul Erdoğan'ı getiren Fenerbahçe, gelecek sezonun transfer harekatına da şimdiden başladı. Sarı-Lacivertliler'in listesinin başında ise 'Fenerbahçeliliği ile bilinen, Türk basketbolunun en önemli isimlerinden biri olduğu öğrenildi: Hidayet Türkoğlu...

'Free Agent ' statüsünden yararlanacak
NBA'de yıllardır başarı ile ülkemizi temsil eden, ancak bu sezon önce elindeki kırık nedeniyle 2.5 ay parkelerden uzak kalan, ardından da yasaklı madde kullandığı gerekçesiyle 20 maçlık rekor bir ceza alan Hido'nun Orlando Magic ile olan sözleşmesi 2013-2014 sezonunda bitiyor.

Ancak 34 yaşındaki sporcu, NBA kurallarına göre sözleşmesinin bitimine 1 yıl kaldığından 'free agent ' statüsüne geçiyor. Yani anlaşma sağladığı takdirde istediği takıma transfer olabilir. Eğer taraflar anlaşırsa, Hido gelecek sezondan itibaren Sarı Lacivertli formayı giyebilir.